27 januari 2012

Vidare

På söndag är första etappen av vår resa slut. Vi lämnar Trois-Ilets och åker vidare, inte bara till en annan stad utan till en helt annan ö. Vi har bokat biljetter till Dominica trots allt, vi bestämde oss för att se oss runt nu när vi en gång är i Karibien.

Boendet för den sista tiden av resan har också ordnat sig. Igår kom vår framtida hyresvärd Pierre och hämtade oss på en heldagstur till Vauclin (på Atlantkusten) så att vi skulle få titta på den sista lägenheten vi kommer att bo i. Staden heter Vauclin (vi har varit där förr) och lägenheten, ja hela huset var underbart. Fullt med sirliga, indiska möbler, helt märklig och rolig planlösning och fina, färgglada tavlor på väggarna. Vi kommer att bo där de sista tre veckorna av vår resa, lägenheten vi hyr är en del av Pierre och Michelles hus, så det känns bra att de var så trevliga som de var.

Men sen gick vi till stranden. Förra gången hade vi verkligen gillat att det är så extremt långgrunt som det är, men det blir nog lite tråkigt att vandra i över en kilometer med vattnet bara till vaderna för att komma djupare och kunna doppa sig. Stället är ypperligt om man vind- eller kitesurfar, men det gör vi inte. Blåsigt som sjutton var det, och när vi frågade fick vi veta att det är det normala på Atlantsidan av Martinique. Dessutom fick vi veta att Vauclin är Martiniques hetaste stad, vi har nästan en kilometer till stranden och jag brände mig för första gången sedan vi kom hit (trots spf 20).

Jag har inte världens bästa känsla för Vauclin just i detta nu, men det löser sig kanske när vi är där. Det återstår att se om hyresvärdarnas trevlighet och husets snygghet väger upp läget. Precis mittemot vår balkong höll man på med ett bullrigt husbygge, så det lär inte bli så mycket arbetsro dagtid heller. Och inget internet fanns det. Det löser sig nog, antingen genom att vi trivs jättebra eller genom att vi ordnar om boendet så vi bor sista veckan nån annanstans.

Idag blåser det mycket här också. Idun har lite feber (hon är helt som vanligt i övrigt) så jag tror vi stannar hemma. Gör lasagne, lyssnar på radio, läser saga, ritar, läser och spelar spel. Skönt.


PS: alltid när jag skall skriva SPF skriver jag SFP istället. Det står säkert fel på flera ställen i bloggen. Det är bara att konstatera, som finlandssvensk är man betydligt oftare i kontakt med SFP än med SPF, och det oavsett om man är intresserad av politik eller inte.

5 kommentarer:

 1. hej malin!

  kom precis hem från en veckas jobbresa och har inte alls kollat mailen. har alltså bara en halv dag på mig till deadline, så det lyckas nog inte den här gången tyvärr. har inte sett barnen så mycket i veckan, så kan inte beta igenom massor med "du vet vad" som första nu när vi ses...

  Men gärna gör jag det under veckan som kommer!

  ha det bra, karma

  HannaK

  SvaraRadera
 2. ... och jag har inte heller hunnit. Förlåt. Det har verkligen inte funnits tid, tro mig. (Nu är min egen rapport färdigskriven, dock, puh! Väntar bara på ett sista OK imorgon bitti så är den klar.) Jag läser ditt korr så fort jag kan. Kram

  SvaraRadera
 3. Men vad bra att ni verkar vara i fas med varann i alla fall, så att ingen har stressat i onödan. Gör det när ni hinner, jag är bara tacksam om ni orkar titta på det. Tack! Tack! Tack!

  SvaraRadera
 4. Sfp eller inte. Men just nu är jag jättesuperavundsjuk på er som byter ö ett tag. Här är det strålande underbart vinterväder, men det känns ändå inte lika lockande som era öäventyr.

  SvaraRadera
 5. Jag vet, vi har det nästan för bra. Jag längtar inte alls till vintern, hur gnistrande vit och vacker den än må vara. Eftersom jag inte vet om vi någonsin kommer att göra om den här sortens resa njuter jag så mycket jag bara kan. Och det är inte lite!

  SvaraRadera