21 januari 2012

Billös och snart bostadslös

Nu är bilen returnerad och vi är snyggt parkerade där vi befinner oss. Rätt skönt, faktiskt, att inte behöva åka runt så mycket på ett tag. Vi har bunkrat upp med mat och det vi inte har får vi här i byn. Nu är det strandliv och hemmahäng som gäller.

Men vi har bara fem dagar kvar här i vår bostad. Och vi vet fortfarande inte vart vi skall bege oss efteråt. Jag har försökt ta kontakt med en hel drös uthyrare, men antingen svarar de inte eller så är det fullt. Vi får nog göra en ännu aktivare drive nu i helgen och kolla vad som finns här i byn. Håll tummarna för att det fixar sig på något bra sätt. Det brukar göra det. Men lite extratummar kan hjälpa, har jag en känsla av.

4 kommentarer:

 1. Detta är ingen kommentar, bara en fråga som du kan ta bort och ev maila svar på eller FB:a

  Minns dina fina bröllopstårtor med fjärilar. Är receptet hemligt? Om inte, var finns det?

  undrar Ghita
  som behöver inspiration till en tårta snart

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ska bara lämna en liten kommentar: min äldsta dotter, 8 år och boktokig som få, kom hem själaglad från skolan igår. Orsaken var att skolan beställt ett drös böcker, däribland Patrik och pensionärsmakten som hon en gång börjat läsa hos sina kusiner men inte hunnit avsluta. "Nu får jag äntligen läsa den klart, den är såå bra!" strålade ungen och stängde in sig i sitt rum.

  Må gott i solskenet!

  Ida-Maria

  SvaraRadera
 3. Ghita: Inga hemligheter med det, bröllopstårtorna var ett hopplock av en massa olika recept och jag provbakade inte på förhand (det KUNDE ha gått galet, men det gick bra). Tårtbottnarna var från Marthas kokbok ("svamptårta"), ena lagret fyllde jag med vaniljkräm (recept från nätet) och andra med hjortronmousse (egenhändigt komponerat recept med bas från något jag hittade på nätet). Tårtbottnarna dränkte jag med fläderblomssaft, sedan täckte jag in hela härligheten med swiss merengue cream (finns också på nätet) och täckte över tårtorna med hemmagjord sugarpaste (receptet har jag hemma). Dessvärre har jag inte tillgång till något av recepten nu, men det blev gott, så åtminstone smakkombon kanske du kan inspireras av.

  Ida-Maria: ÅH, du anar inte hur dina ord värmer! Sånt här får man inte höra så mycket om eftersom målgruppen är i en sådan ålder att de sällan kommer i kontakt med mig. Så tack för att du berättade! Det här lever jag länge på :)

  SvaraRadera
 4. Det där med att plocka ihop från olika recept och eget huvud känner jag minsann till :) Kom ihåg dina fina tårtor och tänkte att det kanske fanns ett "riktigt" recept. Men smakkombinationen låter bra, så nu fick jag iaf ny inspiration. (Fyllde gårdagens födelsedagskaka - en vit sockerflygel med spelande marsipandam - med vaniljkräm, grädde och jordgubbsylt. Är sååå trött på den kombinationen).
  Ha det bra. Vi bakar vidare.
  Ghita

  SvaraRadera