28 januari 2012

Som naglar mot griffel

Det är en underlig dag idag. Idun håller på att repa sig från gårdagens feber (39,2 som högst, och det är högt för hon har så gott som aldrig feber), hon vägrade gå till stranden, ville vara hemma med mig istället. Caj och Lovis tog en simtur medan vi satt hemma i solstolarna och läste.

Läget är smågnälligt och lite frustrerat, vi går alla varann på nerverna idag, Caj och jag grälar med barnen så det blixtrar om det, småsaker blir oproportionerliga och vi vet inte riktigt vad vi skall göra av oss.

Jag har skrivit en mening på nya manuset idag (det är inte så lätt att koncentrera sig då man blir avbruten hela tiden). Igår gick jag igenom de tidigare skrivna fyrtiotre sidorna och korrigerade anföringen, för jag fick Svenska skrivregler av min kära syster i julklapp och nu skrivs dialogen enligt konstens alla regler. Tror jag.


Vi borde börja packa, imorgon klockan tre kommer hyresvärdarna och inspekterar städningen och hämtar nycklarna. Trots att jag tyckte vi var rätt modesta beträffande mängden bagage när vi började packa i december tycker jag nu att vi har alldeles för mycket grejer med oss som vi inte använder. Med längtan i hjärtat minns jag gångna tider: den bästa packningen jag någonsin åstadkommit var när vi åkte till Indien i två månader 2002 och hela mitt bagage, inklusive väska, vägde under fem kilo.

7 kommentarer:

 1. Jag brukar med illa dold stolthet (läs mallighet) resa mycket lätt, men jag undrar nog om du inte ändå skulle ha klått mej där, i Indien. Det är så jag får lust att testa. Imponerande! :)

  SvaraRadera
 2. Hoppas att ni har en bättre dag i morgon!

  SvaraRadera
 3. 5 kg!? Wow, det är jättelite.. hur gjorde du? Hälsn. Hon som alltid packar med sig mer än hon egentligen skulle behöva.

  SvaraRadera
 4. Sara: Jo jag är också jättemallig över att jag kan packa så lätt och missar sällan ett tillfälle att dra upp den där Indienpackningen. Jag har redan planer på att åka på en liten resa alldeles ensam med bara min lilla 12-litersryggsäck som bagage. Jag kommer att känna mig så FRI!

  Elina: Tack, det hoppas jag också!

  Christina: Jag tog bara med det absolut nödvändigaste. Och det visade sig att jag inte ens behövde allt det. Man klarar ju sig med så lite, man gör verkligen det!

  SvaraRadera
 5. Jag köpte svenska skrivregler åt mig själv i julklapp!

  Kompanjon J

  SvaraRadera
 6. Jag som tittade på bilden med Caj och tyckte ni hade så hemskt lite saker! Vi brukar ha samma mängd då vi åker bort över veckoslutet ungefär. ;) Är inte känd för att packa lätt precis..

  Hoppas det blir lika bra på nya stället!

  SvaraRadera
 7. J: då är vi på samma linje. Märkte du inte i min senaste manusversion vilket KORREKT språk jag har? Inte det? Nå.

  Melli: Och jag som tycker vi har så mycket. Just nu har vi packat om så vi inte ens behöver öppna den stora väskan under de tolv dagarna som vi är här. Jag föredrar som sagt att resa lätt :)

  SvaraRadera