17 januari 2012

Solkräm

Vet ni vad, det fungerar verkligen med solkräm. Jag har inte bränt mig förrän idag då jag dumdristigt nog lade mig på stranden utan att smörja in mig först. Inga stora brännskador, men onödiga. Tur att vi var noggrannare med barnen.

Men hur är det, måste man smörja i en evighet eller kan man lugna ner sig vartefter man blir brun? Hjälp en amatör. En röd amatör.

Vi har tagit en tur till nordväst idag. Atlanten är mycket argare, kallare och ogästvänligare än Karibiska havet. Bra att veta.

Och så tittade jag på kartan och insåg att de svindlande höjderna jag skrev om för några dagar sedan bara var lite under 400 meter höga. Ha ha! Så österbottniskt att tycka att den höjdskillnaden är hisnande. Imorgon eller på onsdag skall vi bege oss till Mt Pelée, en vulkan på 1400m som fortfarande är aktiv. Jag är redan lite rädd, men jag litar på att någon stoppar oss ifall den håller på att få ett utbrott.

(Oh! Jag ser just nu en albinoödla på väggen! Måste hämta Caj!)

3 kommentarer:

 1. Smörj, smörj, smörj. Och kom ihåg öronen :o)

  SvaraRadera
 2. Byt till en lägre SF säger en van solare! Trots att man (jag) var där i flera månader så klarar man sig inte helt utan om man vistas i solen dagtid. Men helt onödigt ju att ha för mycket skydd, för lite brun skall du ju bli ;)

  SvaraRadera
 3. Ann: öronen har vi inte smort en enda gång, men de har inte heller blivit varken röda eller bruna. Tror jag. Måste kolla barnen.

  Heidi: Det var så vi hade tänkt göra också. Just nu varierar vi mellan 10 och 20 för oss och 30 för barnen. Och det verkar räcka bra. Jag bränner mig ändå inte så värst lätt, inte Caj heller, men är det månne farligt att bli brun också? (för det vill jag bli, vill vill vill slippa vinterblekheten)

  SvaraRadera