6 januari 2012

Bedrift

Klockan är halv åtta lokal tid och jag är helt redo för sängen. Vi har haft en rätt effektiv dag, vi har solat, simmat, ätit, utforskat lokalbussarna, besökt grannbyn för att shoppa mat och anmäla Caj som arbetssökande till arbetskraftsbyrån (åh, det var ett äventyr i sig. Tänk er processen med att söka stöd i Finland, vilket som helst. Sen upphöjer du invecklingsgraden till tio. Där omkring. Och så på franska dessutom. Det är en bedrift att alla papper nu borde vara i ordning, jag säger bara det. En bedrift.) Vi har redan lärt oss massor om hur man tar sig runt här och var man skall handla. Och vädret, ja. Det är som sagt alldeles oslagbart perfekt.


I kön till incheckningen i Paris satt de mest och viskade roliga saker åt varann

Sedan var de oerhört välartade under flygningen

Så länge de fick ta sådana här bilder av varann i smyg

Den här bilden fick mig att kollapsa av skratt.

Så här har vi gått omkring idag. Organiserat och fint.

Idun har grävt i sanden

Och Lovis har tvättat snäckor

5 kommentarer:

 1. Voi jag dör av semesteravundsjuka nu. Det ser ljuvligt ut. Ljuvligt, ljuvligt, ljuvligt. Sen vad häftigt att söka jobb där. coolt så det förslår.

  SvaraRadera
 2. Det ser för ljuvligt ut. Vi är på väg ut men det tar från a till ö innan alla tjugofem lager är påklädda. Suck. Vad skönt ni har det, på alla sätt och vis. Vilken avslappnande beskrivning av det ni ser, hör och gör att du t.o.m börjar andas långsammare. Perfekt. Kramisar från borgåbisana.

  SvaraRadera
 3. Jag är helt ärligt superavundsjuk.
  Oh om jag bara sku komma iväg någonstans en vacker dag jag med. Har inte varit utomlands på sju år då vi senast var och hälsade på mina farföräldrar i Frankrike.
  Helt underbart ska ni ha det! Talar ni båda franska förresten eller?

  SvaraRadera
 4. Andas lugnare.....Malin sen när du pratar långsammare då blir jag orolig på riktigt....

  Här -2 grader, solsken, härlig pudersnö, och en fantastisk Bullerbyanda i bästa Astrid Lindgren stil, pittoreskt, vacker, ja helt enkelt underbart.

  Låter svettigt och jobbigt med salt vatten och 30 grader varmt, att måsta plocka bananer från träd osv...men håll ut, förr än ni anar så har två månader gått och ni är hemma igen, men då är det ju slask här...kanske.....

  Hälsn,
  Anders "partypooper" Eklund......:)

  SvaraRadera
 5. Marica: dö inte. Ni får ju också åka så småningom, eller hur?
  Lone: jag beklagar klädlagren, det är SÅ jobbigt med alla förberedelser. Det är nog en av de saker vi njuter mest av här, att skillnaden mellan ute och inne försvunnit helt.
  Melli: Bara att börja spara och planera, det GÅR (om alla i familjen är med på det). Jag pratar franska (har bott ett år i Québec och ett i Frankrike) och Caj kan förvånansvärt mycket med tanke på att han bara har lyssnat på några kurser på cd. Och vi får träna oss här, för ALLA pratar bara franska, ingen engelska alls.
  Anton: Du skulle älska det här. De flesta är pensionärer. De tar det jättelugnt. Precis som på högtorgcentret, men bättre.

  SvaraRadera