17 januari 2012

Annat vi skrattar åt

Igår i bilen lekte vi den där leken när man skall tänka på någon och de andra skall gissa vem det är genom att ställa ja- och nejfrågor. Det är så oerhört roligt att spela med Idun. För det första fristajlar hon rätt friskt och byter objekt mitt i, utan att erkänna det.
För det andra ger hon villigt tilläggsinformation. Här kommer ett exempel, Cajs person strax innan var en gubbe som säger "sprichen sprachen" och hoppar Bomben i vattnet i Gittan och fårskallarna, ursvårt, men ganska givet att Iduns person inte skulle vara så långt ifrån.

Caj: Är det en man?
Idun: Nej det är en fru. Och hon finns i en bok och är ett barn.
Jag: Finns hon i en film?
Idun: Jo vi har den
Lovis: Är det Gittan?
Idun: Jå
Vi börjar alla skratta.
Idun: men jag är inte fäärdig ännu, det är Gittan och nån till.
Lovis: Är det Gittan och älgbrorsorna?
Idun: Nä.
Jag: är det Gittan och gråvargarna?
Idun: Nä.
Caj: Är det Gittan och fårskallarna?
Idun: Jå.

Men det gick i alla fall bättre nu än förra gången när vi lekte medan vi väntade på ett försenat tåg. Då bytte Idun personen hon tänkte på efter varje fråga. Haha. Det var omöjligt att gissa rätt.

3 kommentarer:

 1. Det är jag som markerade att jag vill veta mera. För det vill jag verkligen! Ge mig mera om Iduns ja- och nejlekande!

  SvaraRadera
 2. Här, Amanda:

  Idun blev lite frustrerad när vi aldrig kom på den där gubben som hoppade i vattnet (den som Caj skulle ha oss att gissa på) och började prata strunt.
  Lovis: är det en pojke
  Caj: jo
  Idun: Är det en Sture? (fnissar)
  Lovis: Vad är man då man är en sture?
  Idun, suckar djupt: nå, man har så där rufsigt hår...

  I allmänhet är hon clownen i familjen, oftast den som får oss att gapskratta. Genom miner, blickar, tonfall och annat som är svårt att återge utan att det tappar poängen. Men jag försökte :)

  SvaraRadera