22 januari 2012

Svar till Sara


Sara skrev: Dessutom, om man får fråga ännu mer, undrar jag vilken sorts musik som är hipp på martinique. typ vad är soundtracket.

Man får gärna fråga hur mycket som helst! 
Vi har lyssnat en hel del på radio här jo. Det finns två sountrack som snurrar konstant. Det ena är samma hitlåtar, samma klubbmusik som spelas överallt i Europa (det här hör ju också till Europa trots den geografiska avlägsenheten). 
Det andra är Calypso-covers. Kanske inte det jag skulle välja om jag fick välja själv. Men hej, man ska ju ta seden dit man kommer!


och, om man får fråga precis vad man vill, undrar jag om du har nån åsikt om marseille. känner för att stoppa familjen under armen och dra till marseille. man har ju vårdbidrag.

Marseille har jag inte någon åsikt om, egentligen. Jag har aldrig varit där. Jag föreställer mig att det är trångt, nordafrikainspirerat (tror det är rätt stor inflyttning från tex marocco och algeriet), rätt varmt och helt annorlunda än Paris, vilket kan vara riktigt bra. 
Gör det! Ta familjen under armen och dra dit och berätta sedan för mig (obs, det är viktigt) hur det var!!!

3 kommentarer:

 1. Tips till Sara om Marseille.
  Jag var där med en kompis i höstas men åker knappast dit igen. Vi siktade på Nice men flygen var så dyra så det blev Marseille. Såhär i efterhand tänker jag att man kunde ha tagit flyg till Marseille men sen åkt direkt vidare till Nice med tåg eller hyrbil och stannat där istället. Vi åkte till Nice en dag med tåg och blev totalt förälskade i rivieran. Vilken klyscha, men vad underbart!
  Marseille är, som Malin gissade, ganska trångt och väldigt nordafrikainspirerat. Vi hade inga problem med just det, men jag skulle inte åka med famliljen dit. Det finns jättemånga vackra, mysiga byar och städer längs med kusten där man säkert kan hyra billigt boende och må bättre.
  Vi hittade t.ex. ingen badstrand i Marseille fast det borde ha funnits
  åtm. en. Det pågår en himla massa byggande och renoverande i hela staden eftersom Marseille är kulturhuvudstad 2013, så jag gissar att de renoverar stranden också.
  Överlag fanns där inga sevärdheter förutom en kyrka uppe på ett berg. Det var skönt, vi shoppade istället. Och åt en hel massa.
  Om ni väljer Marseille så rekommenderar jag hotellet Holiday Inn Express Saint Charles som ligger mitt emot tågstationen. Det ligger inte helt i centrum men om man vill åka lite omkring så är det jättebehändigt med tåg och metro några fotsteg bort. Om jag minns rätt så var det bara ett par stopp ner till hamnen och huvudgatan. Marseille är inte så himla stort. Metron bestod bara av två linjer.

  Jag behärskar inte konsten att fatta mig kort, men jag uppskattar iaf om man får tillräckligt med tips före man åker nånstans. Om du vill veta mer berättar jag gärna.

  Magdalena

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för fina tips!
  Trångt och nordafrikainspirerat låter i och för sig i min smak. Familjen - utom jag - skulle smälta in utan problem. Ingen strand är ju förstås ett minus:)
  hälsar Sara

  SvaraRadera
 3. Tack Magdalena, vad bra med lite mer info!
  Och ha en trevlig resa, Sara och familjen :) När åker ni?

  SvaraRadera