12 oktober 2015

Röstfiske, krusiduller och lyckliga slut

Nej men har ni sett så roligt, Linn gissade att jag blir vald till årets författare på bloggprisgalan i Vasa i november. Jag är ytterst smickrad. Man får jättegärna rösta på mig, jag älskar att vinna priser (vem gör inte det?)! Man får också jättegärna rösta på en massa andra bloggare, gå in här och bekanta er med galan och förfarandet, det finns massor med kategorier där ni kan nominera era favoritbloggar.

Det jag insåg när jag skulle börja skriva in mina nomineringar var att mitt bloggläsande verkligen har mattats av enormt mycket. Fy så trist! Det är inte det att jag inte skulle vara intresserad, men under året på Åland hann jag inte alls göra sådant jag vanligen gjorde, typ läsa bloggar (fy vad stressade vi var ifjol), och efter det har jag inte riktigt kommit igen.

Jaja. Den här veckan tar jag det lugnt på jobbfronten, barnen har höstlov, Idun fyllde åtta idag och vi har fullt upp med bygglovspapper, kakelugnsmonteringsföreberedelsearbeten (skåptömning och inplastning av vardagsrum i synnerhet) och höstliga aktiviteter som bakning och eldning.

Efter att vi firat Idun på Maxifun stack vi oss in till en nyöppnad butik som låg alldeles intill för att titta på golvkakel till vår nya farstu. Det fanns en massa snyggt och krusidulligt. Dessutom hittade vi en tapetbok från Pip-studio, samma företag som har gjort våra vardagsrumstapeter och tapeterna i tamburen. Vi var alla fem överens om det stiliga med den nya röd-rosa med påfåglar som vi hittade, hoppas vi kan klämma in den nånstans i huset.

Åh. Färger. Vintern i Finland är grå och färglös, så när jag får välja vilka färger jag omger mig med inomhus tar jag helst nåt som piggar upp. Det är samma sak när jag skriver: när jag nu en gång får hitta på det som händer i en berättelse är det väl ingen vits att skapa ännu mer eländiga slut, det finns minsann så det räcker till här i verkligheten av den varan, jag föredrar sannerligen lösningar istället för elände, död och evighetsproblem. (I mitten kan det däremot vara eländigt. Men det måste reda upp sig!)

1 kommentar: