10 oktober 2015

Små tips


  • Jag testade ett recept på äggfria maränger idag. Inte för att vi inte skulle gilla ägg, men det är ju intressant att testa alternativ, då vi ändå ibland får gäster som inte kan äta t.ex. ägg. 
Vispa 3/4 dl spad från konserverade kikärter med lite vinsyra (vi hade ingen, så jag satt i en skvätt rödvinsvinäger) tills det blir alldeles vitt och fluffigt. Häll i en deciliter socker, matskedsvis. Spritsa ut på plåt, grädda i 100° i en timme. Det blev gott och rätt intressant i och med att det är lite salt i konservvattnet. Helt klart godkänt (trots att jag gräddade andra plåten lite för intensivt, så den satsen fick slängas.)
  • Jag började lyssna på Peppes, ursäkta, Öhmans och Jihdes nya pod som handlar om läsning. Jag har hört på ett och ett halvt avsnitt hittills. Verkar mycket lovande. Kan hittas här
  • I går gick jag på sh'bam med min vän Ulrica. Ett svettigt och roligt danspass på studio z är det perfekta sättet att inleda helgen på, fattar inte hur jag har kunnat glömma det. Jag var mycket glad när jag kom hem.
  • Jag läser för tillfället The Darkest Minds-serien av Alexandra Bracken. Mycket spännande!
  • Om det är lördag (och man är jag) kan man exempelvis äta popcorn och se på Game of Thrones med Caj.
(obs, detta är inte ett reklaminlägg på något sätt, ifall nån undrar.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar