20 januari 2012

Svar till A

A skrev: Jag kommer här helt fräckt med tre frågor (undertecknad tycker dock det är väldigt trevligt och inte det minsta fräckt):
- tips på något roligt pyssel som man kan 
a) göra själv 
b) med barnen

- du som är sådär mångsidigt kreativ av dig
(oh, tack!) vilken "gren" (författandet, tygfixandet, bakandet, journalistiken, ...) skulle du helst livnära dig på (utan att ta ekonomin bakom i beaktande) och varför?


Nu befinner jag ju mig väldigt långt från allt vad pyssel heter eftersom jag lämnade nästan precis alla mina grejer hemma (till och med saxen, that's a first!) så jag är lite trög just på pysselfronten. Men ett roligt pyssel är att göra egna skissböcker. Om man inte vill göra den enligt konstens alla regler kan man bra gå och köpa en billig bok från Tiimari, lösgöra pärmarna, klä om dem, göra nya försättsblad och limma ihop hela härligheten igen.


Men stoltast blir man och finaste resultatet får man (kanske) om man gör dem från scratch. Nu kom jag på att jag ju kunde hålla en virtuell kurs i bokbindning här på nätet, inte nu men kanske sen när jag är hemma igen och kan illustrera med bilder. Det skulle vara något!


Ett roligt pyssel med barnen är att klippa ut ögon, öron, näsor och munnar från tidningar och låta dem limma ihop sina egna gubbar och rita det som saknas runtomkring, hitta på namn på dem, vad de har för vänner och familj, husdjur, var de bor osv.


Om jag kunde livnära mig på något, utan att ta ekonomin i beaktande... ÅH vad svårt! Allt är ju så himla roligt. Men just nu känns det som om författande och bakande faktiskt konkurrerar om förstaplatsen.

3 kommentarer:

 1. Ja, en bokbindarkurs vill jag se.

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för utförligt svar :)

  SvaraRadera
 3. Johan: då återstår det bara att se om jag orkar göra det :)

  A: varsågod :)

  SvaraRadera