9 maj 2013

Drunknar så lätt

Vår diskmaskin, som har bråkat med oss med jämna mellanrum de senaste åren, gav upp idag (igen). Vi har diskat för hand. Det tycker vi inte alls om. Nu bestämde vi oss för att inte sätta mer pengar och tid på att reparera den, utan vi tänker köpa en ny.

Så här kan det gå till när vi skall köpa något nytt.
Vi tar reda på.
Vi kollar märken, prestanda, priser.
Vi jämför och funderar.
För så blir det lätt när man har tillgång till nästan hela världens utbud av både varor och recensioner. Så här blev det till exempel med vårt bilköpande. Det började stillsamt med att Caj gjorde vissa efterforskningar. Sen hakade jag på och snart hade det barkat till skogs. Nu vet vi jättemycket om våra möjliga alternativ, om dieselskatter och lönsamhet, om bränsleförbrukning, typfel för olika märken och så vidare. Tror ni vi har nån ny bil ännu? Nej. Det har vi inte.
Det har blivit så svårt och jobbigt att bestämma sig eftersom vi vet så mycket. För mycket.

Beträffande diskmaskinen tänker vi inte göra samma misstag.
Vi åker till Prisma i morgon. Där har de en som verkade bra. Inte den dyraste, inte den billigaste, utan lagom på alla sätt och vis. Så får vi väl se om den funkar då. Jag gissar att den gör det. Den är ju ny, och en diskmaskin. Vore ju underligt om den inte fungerade.

Det är så lätt att drunkna i alla möjligheter.

2 kommentarer:

  1. Jag föreslog detdär med Prisma då vi måste köpa en ny diskmaskin där kring jul. Men sambon sa nej. Så han forskade och jämförde priser och modeller. Nåt han tydligen då gillar att göra. Och visst är den bra. Försutom att inte den heller (liksom tvättmaskinen) fattar att starta om från samma ställe då det yngsta barnet knäpper av den mitt i programmet för tredje gången..
    Men de installerade den inte bra (den måste ju installeras av proffs för föräkringens skull, och med plastskyddet under, löjligt högt pris för en kupad plastbit!) och sedan jul har skyddet nertill legat på golvet. Så det borde så småningom åtgärdas..sambon har lovat fixa det. Sedan jul. ;) (för mina fix har inte hållit.)

    Hoppas ni snart njuter av ren enkel disk igen!

    SvaraRadera
  2. Nu hjälper jag kanske mer än stjälper, men jag skulle absolut välja en så tyst maskin som möjligt. Det finns ju riktigt tystgående nuförtiden och så mycket som vi umgås i köket så skulle vi helst av allt ha en tyst maskin som bara porlar lite stillsamt.

    SvaraRadera