8 december 2011

Julgodisemballage

I flera kokböcker står det att man skall svepa in julkolorna i smörpapper och så där. Men de vecklar ut sig och håller inte, har jag för mig. Eller? Jag brukar slå in dem i cellofan men det tar så länge att stå och tejpa varenda liten kola. Har någon ett tips?

(Och vad är pergamin, som säljs i butiken? Om jag googlar det kommer jag till Polen.)

4 kommentarer:

  1. Googla på finska istället så undviker du Polen! http://runeberg.org/pieni/3/0398.html Här fanns en liten modern beskrivning av pergaminpapper, det låter ju som att det skulle passa perfekt till kolor. Annars har jag nog inget bra tips för kolapappersförslutning. Kanske det finns någon sorts fiffig viking som låser sig själv?

    SvaraRadera
  2. Jag använder plastfolie, det är bara att skrutta ihop och inget tejp behövs.

    SvaraRadera
  3. Då du söker på google kan du använda dig av "site:" för att begränsa sökningen, t.ex.:

    kontorsstolsrace site:dagenstidning.fi

    eller

    "vad som helst" site:.se

    SvaraRadera
  4. Hanna: det låter ju som något jag kunde använda mig av, faktiskt. Kanske jag slår till. Tack!

    Karin: men är det inte jobbigt att klippa massor av bitar av plastfolie? Jag skall nog ge det en chans i alla fall! Tack!

    aha, tack för tipset Matias! Det var nytt för mig.

    SvaraRadera