15 december 2011

Världens snabbaste knäck

Nästa vecka skall jag göra en julgodisspecial i DT. Jag tänker ge er, kära bloggläsare, en liten förhandsvisning av ett av recepten. Det är enkelt, fenomenalt och gott (och inte färdigformulerat för tidningen än, så hav överseende och kom gärna med kloka frågor som gör att jag kan formulera det ännu bättre sedan).

Världens snabbaste knäck

1/2 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1/2 dl hackad mandel

Tag en skål. Den får inte vara av plast eller metall, gärna av glas eller porslin. Den skall vara hög så att det inte kokar över. En salladsskål går bra, till exempel.

Blanda alla ingredienser utom mandeln i skålen och ställ in den i mikron. Mikra i åtta minuter (600W). Rada upp ungefär trettio små pappersformar på en bricka under tiden. (Ifall formarna tenderar välta kan du smörja tallriken/brickan under dem med lite kallt smör så fastnar de och står stadigare.)

Ta ut skålen, rör i mandeln och ös upp knäcksmeten i formarna med en välriktad tesked. Bränn dig inte, smeten är skållhet!

Låt svalna.

Ät.

4 kommentarer:

 1. Blir den hård eller seg? Fastnar den i pappret? Skall det vara metallpapper- eller papperpappersformar?

  SvaraRadera
 2. Tack Malin! Du har räddat mig/oss från att koka knäck! Det här receptet var så enkelt och det blev så gott. Jag gjorde i pappersformar och de fastnade inte.

  SvaraRadera
 3. Antar att man kan lämna bort mandeln om man inte vill/kan ha den i, men skriv gärna ut det!

  SvaraRadera
 4. I morgondagens DT kan ni ta del av resten av recepten! Bara som ett litet tips...

  SvaraRadera