8 december 2011

Kallen

När jag kom hem stod Caj och kokade fisksoppa medan barnen flaxade omkring i bara mässingen.
Jag: Men varför har ni inga kläder på er? Det är ju kallt!
Idun: För att vi skall få upp värmen, det är så sköööönt!
Lovis: Nej för att vi skall få upp kallen.

Sedan tog det en evighet innan de hade lekt klart och hittat sina kläder igen. De hade nämligen råkat glömma att de gömt dem bakom soffkuddarna.

Båda är för övrigt inne i något slags kris. De har inte lust med dagis och verkar trötta och gnälliga. Är det mörkret? Har de för många programpunkter i sitt liv? (Det enda stadigvarande är fem timmar på dagis per dag och att de leker med grannen en stund en gång i veckan, jag tycker inte det låter så mycket.) Eller har Lovis kommit in i sin sexårskris och Idun i sin fyraårs-dito? Jag tror det blir riktigt bra med lite variation. Det är mindre än fyra veckor kvar tills vi åker nu.

4 kommentarer:

 1. Våra barn har varit mycket gnälligare nu än tidigare under hösten. Jag tror att det beror på mörkret och att terminen har varit lång. Både barn och vuxna behöver lite paus och vila.

  SvaraRadera
 2. Jo, man orkar ju inte ens själv längre den här tiden på året. Tur att det snart är jul. Pauser behöver vi alla!

  SvaraRadera
 3. Gnälliga barn har vi också! Fyrårskris eller vintermörker jag vet inte vad som är orsaken! Lite snö skulle pigga upp, tror jag!

  SvaraRadera
 4. På vårt dagis säger de att alla barnen blir "besvärligare" före jul, och samma sak sa de förra året. Det är så spännande och klart de märker av det fastän man inte försöker framhålla julen själv, snarare tvärt om.

  SvaraRadera