27 december 2011

Jultidens kulinariska fröjder

Smöret blev vackert. Min syster med man och döttrar kom hit på middag: auberginegratäng, cousous med kikärter, avocadosallad med halloumi, chiliyoghurtsås och brödmuffins (världens bästa alternativ om man vill ha nybakt bröd men inte har tid att vänta på jäsning.) Senare åt vi cupcakes, drack läckert kaffe. Och när barnen hade gått och lagt sig gjorde jag Rocky road fudge med hemlagat smör. Fantastiskt gott.

Här kommer receptet på brödmuffinsen, jag fick det av min studiekompis Hanna när jag studerade i Åbo.

Brödmuffins
ca 11-12 stycken
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1,5 tsk soda
1,5 krm salt
3/4 dl matolja (ta inte oliv-, den ger för stark smak)
3 dl yoghurt

Olja och mjöla en muffinsplåt eller några kaffekoppar.
Rör ihop de torra ingredienserna. Rör i oljan och vätskan.
Klicka ut smeten. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter. Ät med smör.

4 kommentarer:

 1. Tack! Det där borde till och med jag klara av!

  SvaraRadera
 2. Det är busenkelt och du klarar det som en dans!

  SvaraRadera
 3. Wow, det där låter ju utmärkt! Fick annars träffa hela din stora familj utom er minifamilj (äh, du fattar :) ), dagen före jul då jag och AK var på en liten tomteresa runt bygden! Kunde än en gång konstatera att du har en mycket fin familj! Mycket fin! Och så fick jag lite hjärtsnörp över att jag slutade umgås med din bror där nån gång i högstadiet. Mycket dumt! Världen behöver fler som er, var vad jag ville ha sagt här! :)

  SvaraRadera
 4. Å, synd att vi missade er, men vi hade ju nöjet att träffa dig ett tag medan du hämtade boken i alla fall. Tack för att du uppskattar min familj, det gör jag med. Mycket!

  SvaraRadera