30 december 2011

Snuvad på konfekten -the Sequel

Det var faktiskt nattpostiljonen som trodde att han fått paket av oss. Det är tydligen vanligt att sätta en present i lådan åt den som delar ut tidningen.

Presentkortet har jag fått tillbaka och chokladasken lär vara på kommande, på posten var förkvinnan oerhört tillmötesgående och det kändes bra.

Mysteriet är uppklarat. Jag försöker vara förlåtande och god. Men jag tycker ändå det är lite mystiskt att plocka ut en omärkt plastpåse ur en postlåda som är full med tidningar och julkort och anta att den, just den, måste vara en julklapp.

Nå, nu skall jag sluta gnälla. Slutet gott, allting gott.

7 kommentarer:

 1. Ojdå, hehe. Jag, som tidningsutdelare, fick faktiskt en konfektask från en postlådsägare. Men man vet att man ska ta den när ett reflex är fastklämt på utsidan av locket (på samma sätt kan brev postas - postiljonen plocka med det som finns i lådan om reflexet är framme). Annars - nej! :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset med reflexen, det visste jag inte. Är det nationellt eller bara lokalt i K:stad? Om det är ett allmänt fenomen skall jag börja med det. Men jag skall se till att tömma brevlådan NOGA innan jag lägger dit något jag vill bli av med ;)

  SvaraRadera
 3. Vi har nog reflexgrejjen här i Vörå med. En reflex som det står posti på. Jag tror nog att det är allmänt, posten delade ut de där reflexerna för några år sen tillsammans med en lapp om att denna reflex ska vara i lådan hela tiden och när man vill posta nåt så lägger man fast den på locket. Men det kan ju vara en landsbygdsgrej med. Men vilken tur att du fick tillbaka presentkortet!

  SvaraRadera
 4. Minns att det var prat om något reflex för många många år sedan, detta var då i Närpes. men inte var det väl då man skulle ge presenter till tidningsutdelaren??! jag hade helt glömt bort detta tills nu då jag läste kommentaren.

  SvaraRadera
 5. Jag e inte bitter......:) Det är nog ingen i det här fallet som man kan skylla på, alla har gjort det som de trodde var rätt, utan att veta om konsekvenserna... Kanske du borde börja dela ut post kring jul och satsa på att få mest konfekter i hela Jeppis:)

  SvaraRadera
 6. Kommer ihåg då jag var liten att vi gav present (tillsammans med mamma) till postutdelaren. Vi satte det i postlådan och skrev julhälsning på det (detta var i Sandsund). Har själv aldrig haft en tanke på att göra detta nu som vuxen, men det skulle inte förvåna mig om min mor fortsättningsvis gör detta.Måste fråga henne. Minns oxå att vi ibland skrev lade brev i vår postlåda med lappen kan du posta detta tack. Vet inte om det är vanligt, men helt ovanligt verkar det ju inte vara....// Anette

  SvaraRadera
 7. Jag har varit postutdelare i jeppis en jul, och jag fick minsann konfekt av snälla tanter och farbröder (och säkert yngre också). Men det var alltid en lapp med där det stod att det var till posiljonen. Har också hört om postiljoner som får en liten slant till jul av sina "kunder". Så det är nog vanligt.. :)

  SvaraRadera