12 februari 2012

Tur och otur


Vi tog inga risker igår när vi skulle med färjan utan köpte hallonsmakande åksjuketabletter med det slagkraftiga namnet ”Joyride”. (Namnet fick mig dels att tänka på vad Roxette sysslar med numera, dels att undra om det finns personer som tar åksjukepiller bara för att kunna gå på nöjesfält.)

I alla fall såg det lugnt ut ända tills båten anlände, till och med efter att den förtöjts gungade den så mycket att vi inte kunde gå in via landgången utan fick äntra skeppet via bildäck, en i taget, med handgriplig hjälp av styrmännen. Och vi lämnade Dominica, det gungade och gungade, de andra passagerarna spydde medan vi lutade oss bakåt och tittade på vågorna. Vi hade otur med vädret men mådde SÅ mycket bättre än sist.

I hamnen mötte vår nya hyresvärd Pierre oss. Hans bil hade gått sönder. Men som tur hade han fått låna en av sin kompis, så han kunde hämta oss.

Alla våra väskor var fulla med smutstvätt och i två dagar har jag gått omkring och upprepat för min familj hur skönt det skall bli att få lite rena kläder. Dessvärre hade Pierres tvättmaskin också gått sönder. Eftersom han inte har någon bil kan han inte föra den han har på reparation. Han hänvisade oss till ett tvätteri längre ner på gatan.

Otur och elände. Det är dyrt och framförallt omständligt och krångligt att inte kunna tvätta hemma, när man är en fyrapersonersfamilj. Här morskade jag upp mig lite och medgav högt men vänligt att jag var rätt besviken. Några timmar senare knackade han på och berättade att han ordnat så vi får låna grannens tvättmaskin imorgon. Hurra! Lite tvättar vi för hand redan ikväll, resten i en maskin imorgon. Tur!

Utöver avsaknaden av fungerande tvättmaskin, att det inte finns någon ugn här (vi drömde under båtresan om att göra både lasagne och pizza, men får strunta i det nu) och att vi inte har internet (mycket besvärligt med tanke på bloggande och.. ja,  slösurfande. Och informationssökning!) är lägenheten jättefin. Den är mysigt inredd med fina indiska detaljer, roliga, gamla skåp med dekorativa tinnar och spröjs, fina färger på väggarna och tavlor med roliga motiv, samt röda myggnät ovanför sängarna. Vi har en liten balkong där vi sitter och äter och ett jättefint helt nyrenoverat badrum.

Vi märkte till vår stora fröjd att vi bor bara ett stenkast från ett bageri. Imorgon skall vi definitivt bjuda oss själva på pains au chocolat till frukost. Mums.

ps. jag postar fler inlägg på en gång nu, men testar bloggers tidsinställningsfunktion, bara för att göra det lite mer spännande för er. Så det kommer fler inlägg snart! Utan att jag sitter vid datorn.

1 kommentar:

  1. Vad bra av hyresvärden att fixa så ni får tvättat. Är ju inte speciellt roligt att inte kunna tvätta sina kläder.

    SvaraRadera