8 februari 2012

Ännu ett långt inlägg om vad vi sysslar med

De här senaste dagarna har varit rätt kaotiska. När vi kom till Dominica hade vi planerat att bo på ett och samma ställe hela tiden, men eftersom det inte motsvarade våra förväntningar och eftersom vi fort insåg att vi inte kommer att hinna se något alls av ön om vi inte hyr bil, bestämde vi oss för att åka runt och boka boende vartefter.

Länge hade vi tur. Heaven's best gick an ett tag, Jacoway inn var fantastiskt. Efter att vi lämnade Jacoway inn i söndags sov vi en natt i Zen Gardens, mitt ute i ingenstans, vi bodde i en liten bambuhydda i en vildvuxen trädgård i regnskogen och hade två underbara, väldigt intressanta värdar, men stannade bara en natt eftersom det fanns några grejer till vi ville se i södra delarna av landet.

Dominica är en fantastisk och inspirerande plats att befinna sig på, men eftersom vi inte planerat alla våra övernattningsställen i detalj råkade vi på ett bottennapp igår. Det var så äckligt att vi inte ens ville äta frukost där i morse, vi packade ihop våra grejer så fort vi vaknade och åkte ner till Roseau, huvudstaden (som jag för övrigt har på känn att är världens minsta huvudstad. Man går från ena sidan till den andra på tio minuter, max).

Här begick vi vårt första misstag: att inte äta frukost tillräckligt snabbt. Samtliga i familjen var helt utan livslust när vi kom så långt att vi fick mat i oss. Sedan insåg vi att hotellet vi tänkt bo på (vi hade tänkt det alltså, utan att kolla om det fanns plats) var fullbokat, så vi fick börja leta efter andra alternativ. Till sist fick vi fnatt på att vara i stan och åkte ut till Trafalgar Falls och tittade på vattenfallen där, utan att ha bokat någonstans att bo. Det var vackert, men sinnesfriden var ändå lite svag.

Slutligen hittade vi ändå ett trevligt ställe tio minuter från stan, som drivs av en israelisk kvinna, Cocoa Cottages heter det. Vi lämpade av våra grejer och åkte tillbaka in till Roseau för att äta, sedan åkte vi till en varm svavelkälla och badade. Det var avslappnande att få plaska omkring i riktigt varmt vatten som värmts upp av jorden själv. Som ett jättestort badkar. Och jag som älskar att bada badkar.

Djungeln på väg till Emerald Falls


Jag simmar i ett exotiskt vattenfall

Floden utanför Zen Gardens

En bild av mig och Caj. Om nån undrar hur vi ser ut numera.

Rita och Kirk som driver Zen Gardens

Jag och barnen på Scotts Head. Ett ställe med dåliga vibbar, vi åkte genast vidare

Trafalgar Falls

Cocoa Cottages. Det är finare än bilden förtäjer

En oerhört märklig tavla med lutande horisont, vi hittade tavlan på en restaurang

Skymningen tillbringade vi nedsänkta i varma svavelkällor

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder. Körde förbi ert hus häromdan så kan meddela att det står kvar:), såg ut som att det är i vinterdvala så njut av värmen och naturen så mycket ni kan!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Och roligt att se hur det ser ut där ni är. Kram Christel

  SvaraRadera
 3. bild nummer två är overkligt fantastisk. tänk om du innan resan hde vetat att det var en sån tavla du var på väg att ramas in i? den miljön hade tagit veckor att ta fram i en studio. och det hade varit värt det!

  hanna k

  SvaraRadera