4 februari 2012

Öde strand

Igår åkte vi till Batibou Bay, en svårtillgänglig och följaktligen helt oexploaterad strand en bit från Calibishie där vi bor just nu. I butiken varnade man oss för att vi kan bli bestulna på våra värdesaker där, men vi hade inga dylika med oss och bestämde oss för att åka ändå. Vår värdinna på B&Bn där vi bor hade gett anvisningar för hur vi skulle ta oss dit och även om hon varnade oss för den oländiga vägen ner till stranden (1,5 kilometer galen skogsväg med gropar, stenar och whatnot) sa hon att det är oförglömligt. Så rätt hon hade!

Stranden var helt tom. Stor, full av kokospalmer och helt tom. Vi simmade, solade, åt bananer och byggde sandslott. Efter några timmar dök ett par andra turister upp, vi befann oss längst borta på stranden, de stannade ungefär halvvägs och vi såg dem knappt.

Stora, gröna berg bakom ryggen, Karibiska havet framför oss, lokalt odlade bananer i handen och böcker och sandleksaker i väskan. Härligt.

Om det inte var för familjen och alla vänner i Finland kunde jag gott tänka mig att flytta till Dominica några år. Det finns frukter överallt, fiskar i havet, inga farliga djur och goda möjligheter att vara helt självförsöjande. Men vi skulle nog sakna alla för mycket, tror jag.

Hursomhelst är det ett ljuvligt resmål. Krångligt att ta sig hit från Finland, men väl värt besväret.

Uppifrån såg det ut så här

När vi kom fram var det helt tomt

En liten flod med sötvatten mötte havet, man kunde bada i båda

Vi gick och gick tills vi kom till andra ändan av stranden

Där vi simmade, åt och byggde ett sandslott tillsammans

Och Caj klättrade upp i en av palmerna som sträckte sig över havet

7 kommentarer:

 1. Vad underbart det ser ut att vara, Malin! Vilka minnen flickorna kommer att ha från den här tiden... När temperaturen här hemma håller sig runt -25 kan jag gott erkänna att jag är lite avundsjuk.

  Förresten - nu är det nog dags att sluta säga att du tar dåliga bilder! tycker Linda T-P :) Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Helt fantastiska bilder, ser ut som vykort allihopa. Vilken upplevelse det måste vara för hela familjen.
  // Tina

  SvaraRadera
 3. Linda: Det är verkligen fint här! Men jag undrar om barnen kommer att minnas något... man har ju själv glömt en massa från deras ålder. (ang. bilderna: det är Caj som fotat en del av dem, säkert de bästa ;)

  Tina: Det är verkligen en upplevelse. Jag fasar ibland för att komma hem till vardagen igen.

  SvaraRadera
 4. ..men om alla flyttar dit så går det väl bra, visst? =)

  SvaraRadera
 5. Matto: Sannerligen en idé. Med tanke på att alla som jag vill ha med säkert också vill ha med andra så skulle det sluta med att Dominica blev ett litet svenskfinland. Men iofs skulle säkert hela svenskfinland rymmas, kanske sannfinländarna kunde finansiera en massflytt?

  SvaraRadera
 6. Haha! Bra idé! Du kan ju tipsa Soini om denna underbara idé. Pax på strandtomt!

  SvaraRadera
 7. Japp, om han mopsar upp sig kan jag mer än gärna lägga fram mitt förslag. Jag räknade ut att det krävs sexhundra jumbojettar för att flytta oss alla. Det är ju inte SÅ många, trots allt. Själv tänker jag bo någonstans i djungeln, bredvid en flod, har jag tänkt.

  SvaraRadera