10 februari 2012

Kakao och påvert leverne

Det var det.

Imorgon lämnar vi Dominica. Det känns som om vi har varit på semester, som att Martinique är vardagen vi nu återvänder till. Knasigt, för vi är ju i allra högsta grad på resa fortfarande. Kul att det inte tar slut riktigt ännu.

Israeliska Iris på Cocoa Cottages visade oss innan vi åkte iväg igår hur man behandlar kakaofrukter för att göra choklad. Hon plockar dem på sin egen gård. Tänk vad lyxigt att kunna göra egen choko. Det slår äppelmos och jordgubbssylt med hästlängder.

Igår snorklade vi vid Champagne Beach, jag har aldrig snorklat på allvar förr och blev helt biten. Diversiteten var stor och fiskarna var oerhört vackra. Alla världens färger, former och mönster.

Sen lämnade vi tillbaka bilen och flyttade till ett hotell inne i stan. Haha. Det är verkligen en stor kontrast att bo här, jämfört med Cocoa Cottages, som var helt underbart. Vi har ett litet rum, med ett litet fönster och tre enkelsängar i bredd. Mer än så ryms inte in. Vi behöver visserligen inte särskilt mycket mer, men standarden ger lägerskolevibbar. Alla lakan är olika färger, en del av dem av något underligt konstmaterial, gardinerna känns som plast och den enda belysningen är ett naket lysrör i taket. Och duschen. Oj vad vi skrattade igår när vi skulle duscha, den spottar ut någon deciliter i minuten, åt alla håll och kanter utom just där man står. Att den dessutom heter superdusch gör det lite lustigare.

Idag har vi traskat omkring på stan, gått på café, titta på två enorma kryssningsfartyg som ligger i hamnen just nu och jagat den berömda Macoucherie-rommen, som var slut överallt... tills vi lyckades hitta en butik som sålde den i lösvikt, så nu har vi lokal rom i en gammal vinflaska att ta hem.


 
Iris på Cocoa Cottages visar hur man fermenterar kakaobönor

Champagnge Reef: som att simma i ett akvarium


Vårt påvert inredda hotellrum

Den ytterst ostrukturerade och snåla duschen

1 kommentar:

  1. Chokladälskare som jag är blir jag väldigt nyfiken på om du smakade på chokladen och i såfall om den var himmelskt god?

    SvaraRadera