31 december 2013

Årets sista

Just nu pågår en traditionsenlig fest hos oss. Jipii. Vi är sexton pers på plats (åtta är i åldern 0-11) och tretton av oss kommer att sova här i natt. Vi har ätit supersmaskig trerättersmiddag, sjungit sånger (vi kom på den briljanta idén att trycka upp (ja ja, printa då) ett sångblad med kända visor i stil med Lilla snigel akta dig, så att alla skulle kunna vara med och sjunga. Jag har på känn att vi människor sjunger för lite tillsammans nuförtiden), barnen har haft föräldrafritt disco i vardagsrummet och alla har lekt snällt tillsammans. Just nu har jag tagit en paus för att natta Edda och passar samtidigt på att göra bloggvärldens snabbaste årssummering. (Vet ni förresten att det är mycket svårare att natta en bebis på nyårsafton på grund av alla raketer som avfyras med jämna mellanrum. Hmpf.)

Bäst: Att jobba på After Eight. Att Irene och Sedelsugen äntligen kom ut och att jag vann pris i en skrivtävling. Att Edda föddes. Att jag fick börja på Litterärt Skapande. Att jag har yogat nästan varje dag de senaste 2,5 månaderna och att min nacke tackar mig.

Sämst: Att jag hade en så skitjobbig graviditet. Att jag har sovit så uselt hela året, i början på grund av graviditeten och numera på grund av täta amningar. Att Cajs moffa dog.

Boksaldo: 150 stycken! Jeee! Jag hann med två till så där på slutrakan, mot alla odds. Skönt. Bland de bästa i år var Hopeless av Colleen Hoover, If You Find Me av Emily Murdoch, The Sea of Tranquility av Katja Millay och Born-dystopi-trilogin av Tara Brown.

Nästa år vill jag vara en mindre irriterad mamma, jag vill vara ute mera (det är verkligen min sämsta gren), jag vill fortsätta att inte tacka ja till allting och jag ser massor fram emot att få skriva på heltid från och med april. Jag ser också fram emot att få provköra vår husvagn, åtminstone till Sverige ska vi väl ta oss (förhoppningsvis ända till Holland) och att få sova. Sova. Sova. Jag hoppas och önskar att jag skall få ur mig ett manus till under året som går och drömmer också i smyg om att få åka på bokmässa till Göteborg med Caj och Edda. Så där i allmänhet önskar jag mig och mina vänner och släktingar (eller förresten, ALLA i hela världen!) lugn, ro, hälsa, kärlek och glädje, de vanliga önskingarna alltså, som antagligen är vanliga just för att de är SÅ BRA.

Gott nytt år på er allihopa!

7 kommentarer:

 1. Gott nytt år Malin! Hoppas vi ses i Göteborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Maria! Eller till och med innan dess! Gott nytt år till dig också!

   Radera
 2. Gott nytt år! Roligt med husvagn, det är ett av våra stora intressen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Eller Gott nytt husvagnsår kanske jag skall önska dig, så här oss husvagnsägare emellan?

   Radera
 3. Gott nytt år till dig Malin!

  SvaraRadera