2 december 2013

Årets julkalender

Vi kör samma upplägg som förra året på julkalendern här hemma.

Varje dag får en påse öppnas, varje påse innehåller ett meddelande om något som skall ske under dagen. Det behöver inte vara stort eller speciellt.

Igår fick de pyssla pompoms med mig i mitt arbetsrum. Idag har vi varit med alla barnen plus barnens bästa kompis på café där vi åt goda bakverk och spelade spel. Imorgon tror jag de ska få måla tavlor med Caj, om jag inte minns fel. Och så vidare.

Förra årets succé med morgonmål-på-säng-biljetter skall vi upprepa, det blir pepparkaksbak, simhallsbesök och ansiktsmålning på självständighetsdagen. Har ni andra bra idéer? Fritt fram att dela med sig!

5 kommentarer:

 1. Vad roligt. :) Pulkaåkning om vädret tillåter, biblioteksbesök..

  SvaraRadera
  Svar
  1. pulkaåkning tror jag blir bra, bibban besöker vi rätt ofta ändå, men jag ska fundera på ett bibbabesök med en intressant twist (kanske de får leta reda på något där eller fråga något av en biblotekarie för att göra det lite extra...)

   Radera
 2. Vilken finfin adventskalender! Stor kram och välkommen tillbaka till bloggvärlden!

  SvaraRadera
 3. Pizza-perjantai, göra hemmagjorda pizzor behöver ju inte nödvändigtvis vara en fredag. Göra trolldeg/play doh i flera färger. Skrinna vid Kristallen eller AW arena. Åka på skogsutflykt och grilla korv. Göra en dockteater föreställning. Mörker spårning/skattjakt med reflex och ficklampor. Batikfärga gamla t-shirts. Have an English Teaparty. Hemmaspa. Filmkväll. Gör egna tvålar. Baka julgodis. Gå till en lekpark och leka. ...

  SvaraRadera