12 december 2013

Illustratörskärlek

Åh! Vet ni vad som är något av det roligaste med att skriva barnböcker? Jo, det är när man får de första skisserna av illustratören.

De två barnböcker jag hittills har skrivit, Patrik och Pensionärsmakten och Irene och Sedelsugen har illustrerats av den fenomenala och underbara Joanna Vikström Eklöv. Jag har skrattat högt många gånger när jag fått bilderna. Detaljerna! Uttrycken! Allt! Jag älskar det.

Min tredje bok (som kommer nästa höst) illustreras av Ida Wikström, jag fick den första miljöskissen idag. Och åh så fint det blir! Det är så kul att igen få samarbeta med någon som fattar mina idéer och  fantasier och som kan göra bilderna bättre än de jag har i mitt huvud (och det säger inte lite, för mina inre bilder är mycket bra, kan jag lova) (och det här vågar jag påstå främst eftersom ingen kan kolla upp saken, moahahaha).

*här kan ni låtsas att jag har lagt upp en bild, jag vågar inte lägga upp den på riktigt utan tillstånd. Men jag lovar, Ida ritar faktiskt ännu bättre än ni kan föreställa er!*

4 kommentarer:

  1. Vilken mening - "min tredje bok" - härligt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, är det inte otroligt häftigt? Jag är mycket exalterad!

      Radera