28 december 2013

Som vanligt hos oss

Klockan är halv elva. Istället för att sova sött och ljuvt passar Edda på att visa sina tricks, hon säger hej, guppar upp och ner, hostar menande och står på alla fyra och gungar fram och tillbaka. Sen kastar hon iväg nappen så den flyger in i ett annat rum. Tjohej.

De tre första månaderna när hon bara sov och sov (och sov) börjar kännas som något som aldrig hände på riktigt. Nu är allt som det brukar vara hos oss: oförskämt vakna bebisar och outhärdligt trötta föräldrar.

4 kommentarer:

 1. Jaa! Igenkänningsfaktorn är hög hos oss! Flera kvällar den senaste månaden har det varit helt omöjligt att få henne att somna på kvällarna, trots vaggning länge, och trots att hon varit supertrött. Inte kan man ju annat än att ta upp henne och låta henne leka sig trött en stund till då.

  Nö men det där med läggdags åtta funkar absolut inte för oss. De tre-fyra senaste kvällarna har dock varit lite bättre, hon har somnat ganska direkt, sovit två timmar, hostat, och nattats en timme igen, sedan sovit bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj stön, ja, vad gör man? Det finns liksom inga trick att ta till, inga jag känner till i alla fall. Inbilskt tänkte jag mig att det kanske löser sig av sig själv med tredje barnet, "vi har ju rutin". Haha. Det har vi tydligen inte alls.

   Nå, nu när hon börjar få i sig lite mer vanlig mat kanske jag tar och sover på soffan några nätter för att få slut på nattammandet. Hon klarar sig nog utan att äta med en och en halv timmes mellanrum.

   Radera
 2. Hon passar på att umgås när de andra sover. Tycker att ni ska hänga med henne liksom, sova bah!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på ett sätt kan jag förstå henne, det är så mycket liv och stoj här hela dagarna att hon säkert bara passar på att sno åt sig lite egentid med oss när hon har chansen.

   Radera