18 december 2013

Julgodis!

Jag tycker om att göra julgodis. Jag har redan börjat. En stor sats dajm (Pias recept) och en sats apelsinkola (underbara Claras recept) har jag gjort i år.

Jag har sett framför mig hur jag ställer fram stora burkar fulla med hemgjort julgodis som får stå där och se läckert ut, sen går man och tar sig en bit när det känns som att det behövs.

Det är bara det att vi har provsmakat. Hemskt många gånger. I nuläget finns fem (5!) bitar apelsinkola kvar. Dajmen är slut för länge sedan. Jag hann inte ens slå in julgodiset i papper innan det gick så här (alla vet ni väl att pappret egentligen är där bara för att det ska vara svårare att äta upp allt så snabbt som man egentligen vill?).

Har ni nåt favoritrecept jag borde prov(smak)a?

8 kommentarer:

 1. Jag lyckas aldrig med något annat än rocky road, så det är enda jag tänker göra i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rocky road är en favorit även här, men eftersom kondenserad mjölk aldrig är laktosfri tänkte jag försöka med nåt annat i år.

   Radera
 2. Jag har gjort vår underbara fudge, dubbel sats, och ställt i kylskåpet. Resten av familjen vet inte om det. Jag nallar av den flera gånger om dagen. På julafton är nog inget kvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Recept! Recept! (berätta inte åt familjen, de saknar nog inte det de aldrig har sett)

   Radera
 3. Jag gjorde lakritskola igår. Jättegott! Dessvärre så äter jag av dem hela tiden. De andra i familjen kan hålla sig men inte jag! Snart är dom nog slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med att smygsmaka upp en hel sats är vanligare än jag trodde. Puh! Nu kan jag lugnt göra mera godis (att smygäta upp)

   Radera
 4. apelsinkola låter som nåt man borde testa på! Själv håller jag som bäst på och fixar årets julgodis (dvs det som jag har pippi på att fixa i år) - hemmagjorda marshmallows doppade i choklad och polkagrisar!
  Gjorde ett blogginlägg om det förra veckan, receptet kom från en svensk blogg - det var verkligen superenkelt att göra egna marshmallows!
  (http://www.familjenbahne.com/?p=14899 ifall du vill kolla på receptet och popkornen vi också gjorde! dom hade också strykande åtgång kan jag berätta)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag har länge velat testa göra egna marshmallows, kanske jag försöker i år?

   Radera