9 januari 2014

9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.

Att vara vaken på nätterna (ofrivilligt) och att lägga mig för sent (frivilligt). Det där första kan jag ju inte göra så mycket åt men jag önskar verkligen att jag hade mer vett när det kommer till att gå och lägga mig i tid.

I perioder fungerar det bra men just nu är jag inne i en dålig fas. Jag är som en zombie hela dagarna, men när alla barnen har somnat njuter jag så ofantligt av stillheten och lugnet att jag helt dumt är vaken alltför sent trots att jag VET att jag borde somna och trots att jag KÄNNER att jag är trött. För just i den stunden känns den där egna tiden mycket mer värdefull än lite sömn.

Och varje morgon skulle jag kunna slå mig i huvudet med något tungt av harm (delvis för att jag skulle få en ursäkt att vila och sova om jag tuppade av).

11 kommentarer:

 1. Vi har inte ens en bebis, men jag sitter ändå hellre uppe till sent om nätterna med tändstickor i ögonen än lägger mej i tid. Egen tid är som det bästa knarket.. Vet inte om kidsen är extra krävande just nu, eller vad som gör det. Känns som om jag knappt kan slappna av så länge de är vakna – för inom en sekund kräver de nåt igen. Puh och gäsp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju den där rekvisitaåldern, du vet :)

   Radera
  2. HUR kunde jag missa det inlägget! Bravo!

   Radera
 2. Du är inte ensam! Jag kan dock inte sova ens sen då jag gått och lagt mig för sent för jag gör ännu ett misstag, tar den yngsta familjemedlemmen bredvid mig för att hinna snusa på honom, lyssna på andetagen och bara krama om honom genom natten. Inte kan jag ju sova djupt med honom där, men kan inte låta bli då inte jag hinner se honom tillräkligt på dagen. :( men ja, sku nog gärna sova dagssömn med barnen på dagis!! ;)

  SvaraRadera
 3. Känns igen! sådär hade jag det också många år, men nu har det tack och lov blivit bättre! värst var det när alla tre ungarna var små, för man var så himla tacksam över att äntligen få en sekund för sig själv så då ville man inte "slösa" den på att sova... Hoppas det börjar vända snart för er!

  SvaraRadera
 4. Hear, hear! Så bekant! Man vill ju sitta uppe länge när man äntligen har chansen! Det har hänt att jag somnat med barnen klockan 9 och det är ännu värre! Jag vaknar halv 12 och kan absolut inte somna om på flera timmar. :(

  SvaraRadera
 5. Känner SÅ igen mig! Igår var dock ett undantag och jag borstade tänderna och la på mig pyjamas samtidigt som barnet, och efter den lååånga nattningen hade jag egentligen ingen riktig orsak att stiga upp mer så jag låg och läste en stund innan jag somnade...det var också ganska skönt :)

  SvaraRadera
 6. Det ser ut som om vi är många som gör likadant ;)

  SvaraRadera
 7. ha! och jag kommenterade i äldre inlägg att NU SKA JAG börja lägga mig igen senast 21. Nu är klockan 22.59 o va gör jag - surfar med sand i ögonen. Jaja, egen tid är uuuuuunderbart. Testar på nytt imorgon med i säng vid 21....:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha och här sitter JAG också ännu. Men nu lämnar jag resten av kommentarerna tills i morgon :) God natt!

   Radera
 8. Malin, kanske du kan ha din egentid på natten då om du vaknar. Prova att gå och sova tidigt några kvällar iaf! Så om du vaknar går du upp och har det lugnt och skönt. Men all teknik är bannlyst om du försöker somna. Den håller hjärnan igång på något sätt. Önskar att du blir piggare snart! /AE Sofia

  SvaraRadera