13 januari 2014

13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful.

Jenny länkade till den här roliga listan. Själv vill jag lyfta fram dessa två pärmar som inte riktigt är i min smak. (Dessutom har jag fotograferat dem i riktigt usel belysning, så de ser ännu värre ut här på bloggen än i verkligheten).


Ja, avskalat är inte ALLTID snyggt, tycker jag.

Motsatsen är ändå inte heller alltid att föredra
Ja, i synnerhet den nedre boken kan man analysera in i minsta detalj. Varför har man låtit sladden bakom blomkrukan fladdra så fritt? Var det faktiskt någon vits att låta en tredjedel av bilden gå över till baksidan, var innehållet på den tredjedelen verkligen så fagert att det var värt det? Varför har man valt att låta mannen stödja sin armbåge på en stol som går i exakt samma furufärgskala som väggen bakom honom, vilket gör att det ser ut som om hans arm svävar fritt i luften? Är det ett medvetet val för att han ska se stark ut (jmf. trickfilm)? Och skall skjortan befinna sig på utsidan eller insidan om byxorna? Det visste ingen, så man körde på båda.

Intressant trivia: Lisa som startade den här listan har också bloggat om en ful dryckesbok. Jag hittade hennes inlägg precis när jag höll på att ladda över bilderna på mina fula pärmar till datorn. Det verkar, baserat på min och Lisas omedvetna gemensamma undersökning som om det är mer regel än undantag att dryckesberedningsböcker har fula pärmar. Undrar hur det kan komma sig.

5 kommentarer:

 1. Den andra boken... skrattframkallande! Särskilt när du listade alla intressanta detaljer som man lätt missade. Stolens färg! Skjortan! Voj Voj :D

  SvaraRadera
 2. Haha! Vet du, den här recensionen av pärmbilden var i klass med den fantastiska bloggen katastrofala omslag. (http://katastrofalaomslag.blogspot.com/) Rekommenderas varmt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrattade faktiskt så jag GRÄT åt vissa av de där omslagen, tack för tipset! Tror jag måste skicka länken vidare till min syster som jag är ganska säker på att också skulle gilla den!

   Radera
 3. Oj oj, tyckte att Öl-boken var skitsnygg jag (utan ironi) hälsar Fia N.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vad bra :) Jag kan nog fatta det på ett sätt, men efter att jag hållit den i min hand tycker jag nog mest den är trist.

   Radera