27 januari 2014

27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band…

Nå, inte behövs det pistoler här inte. Jag har varit med i flera (varje band hade noll eller ett eller högst två uppträdanden var) och sjungit, men jag tror inte att jag har spelat i ett band nånsin.

Jag är lite för osäker för att spela i ett band på riktigt nu i denna mogna ålder då allt ska göras så proffsigt, men om jag spelade något skulle det förmodligen vara gitarr, för det kan jag tillräckligt bra för att kompa (mig själv i alla fall).

Jag kan inte alla sådana där sånger som man "ska" kunna, vilket gör att jag sällan kan spela tillsammans med nån annan. Jag kan bara skumma sånger jag har hittat på själv eller gamla, sorgsna sånger av t.ex. Suzanne Vega. På det sättet skulle det ju passa rätt bra att jag spelade i ett band. Då kunde vi öva först.

(Kuriosa: på sexan spelade jag tvärflöjt i en termin. Det tog kanske tio år av vårt förhållande innan Caj råkade få reda på det av en slump. Jag var jätteglad över att kunna överraska honom med något. Det händer inte särskilt ofta numera. Vi tänker väldigt lika numera och associerar identiskt flera gånger om dagen. Idag försökte jag ta våra delade hjärnor till nya höjder genom att telepatiskt försöka få honom köpa Mars åt mig i butiken. Tyvärr har vi en del att jobba på där. Han kom hem med chips.)

2 kommentarer:

  1. Jag är snart 32 år och har spelat trummor i några band här och var genom åren. Varje band har haft 1 eller två uppträdanden. För ett år sen startade jag ett nytt band/studiecirkel med två personer som är dom minst erfarna jag någonsin har spelat med. Det har varit ganska trögt men nu börjar de så smått falla på plats. Det är aldrig försent att starta band!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske inte, kanske jag måste försöka komma med i något band sen när jag har mera tid. Det skulle säkert vara roligt!

      Radera