22 januari 2014

22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla

Okej, även här kommer jag att fuska lite. Men det är så att vår bokhylla är ganska full av böcker jag inte har öppnat på länge, börjar jag kanske jag inte kan sluta, det är sent och jag har dessutom fått två spännande böcker på posten idag. Tadaa!


Den ena är en mönsterbok av Lotta Kühlhorn. Den kommer jag att behöva både när jag planerar egna mönster och när jag undervisar i tygtryckandets ädla konst. Båda dessa saker inträffar med jämna mellanrum och det är bra att vara förberedd. Den verkar alldeles underbar.

Den andra är en vegetarisk kokbok, något som kan anas av den något mystiska titeln "Bonniers vegetariska kokbok". Den verkar jättebra. Är supertjock och full med lovande recept. Jag tror jag kommer att kocka mycket härifrån. Dessutom har den TYG på pärmen. Inte så praktiskt, kanske, men eftersom jag har en svaghet för väl inbundna böcker faller detta exemplar av kulinarisk litteratur mig i smaken så till den milda grad att jag måste peta på boken gång på gång. Känslan alltså.

Jag har alltså på känn att båda dessa böcker kommer att bli favoriter i min bokhylla. Om de kommer så långt. Och ifall de ryms in (tveksamt).

4 kommentarer:

 1. Rapport är galet vacker! Jag beställde den samtidigt med en annan visuell favorit: Typography Sketchbooks. Nu behöver jag bara sätta mig ner och göra något visuellt mitt i all denna inspiration. Dessvärre har det inte hänt ännu, mer än en tatueringsplan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, den där typhography får du hemskt gärna ta med till kursen om du orkar så får jag bläddra... den låter som något i min smak! (Om den inte är jättetung förstås, men det skulle vara kul att titta i den nån gång).

   Radera
 2. Jag ska försöka komma ihåg, påminn mig gärna på kursen! :)

  SvaraRadera