23 mars 2014

SNAKKs stillista

Ni lyssnar väl på snakk med Linn och Nadia? Jag lyssnade just på vårens första avsnitt medan jag hängde tvätt. Idag handlar det om stil, lyssna här (både på dagens avsnitt och de tidigare om du missat).

Min stil i tre ord: bekväm, svart, statisk (skaffar nästan aldrig nya kläder. Allt som är jag köpt under de senaste fem åren klassas som nytt.)
Det här plagget skulle aldrig komma nära min kropp: neonfärgade, brokiga salihousut.
Just nu har jag på mig: svarta mjukisbyxor, linne, svart trikåtröja, yllesockor. Glasögon. Håret i slavknut.
Det här är en bild på mig när jag kände mig bekväm: Vad svårt att hitta en bild av mig själv! Fast det är ju inte så konstigt, det är oftast jag som fotar. Också här. 2011, en selfie av mig i tajts och en klänning. Som vanligt. Det är ju bekvämt.
Jakobstad 2011

Det här är bild på mig för länge sedan: En tio år gammal bild på en gång när jag gjorde permanent. I en frisörsskola i Montréal. Mitt hår blev mycket mycket nött.

2004 i Montréal.
Jag känner mig allra snyggast i: Tajts och en trevlig klänning? Vet inte, jag känner mig sällan snyggast numera, jag går ju mest omkring här hemma och är bekväm.
Mitt favoritplagg just nu: min pyjamas som jag fick av Caj till julklapp.

Min stil hemma med tre ord: färgglad, statisk (igen, orkar inte hålla på och arrangera saker snyggt fast jag skulle vilja), udda (as in att vi inte har särskilt många saker som det finns många exemplar av i världen)
Jag skulle aldrig inreda med: en massa rostfritt stål och svart konstläder
Pryl jag suktar efter: en stor, rosa sammetssoffa kanske. Eller suktar är verkligen att ta i, men i skrivande stund har jag en känsla av att det kunde vara en trevlig möbel att vistas i.
Mitt bästa stylingtips: städa undan sånt som ligger på fel plats, ha levande ljus och blommor och dämpad belysning.
Min favoritplats hemma: Framför brasan, tror jag. Det är ju så skönt när det är varmt. Jag gillar också att ligga i sängen och läsa och sova. Och jag tycker mycket om att se på film i vårt vardagsrum.
Mitt problemhörn hemma: Mitt arbetsrum. Här är konstant kaos. Det beror på allt möjligt, allra mest på att mitt tryckbord är en perfekt avställningsyta för "diverse", en kategori där allt i hela huset platsar.

2 kommentarer:

  1. Hihhhiiihhii, fnissade gott åt tanken på dig i ett hem fullt av rostfritt stål och svart konstläder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns inte riktigt som jag, tycker jag :) Men man ska aldrig säga aldrig. En vacker dag kanske jag inreder precis så (fast nä, det tror jag inte.)

      Radera