23 mars 2014

Saras fråga

Sara skriver så här: Av förekommen anledning undrar jag hur ni har placerat de tre barnstolarna i bilen! Vem sitter bredvid vem? Och hur funkar det?

Jag svarar: När Edda skulle födas letade vi land och rike runt (till och med i Sverige, faktiskt) efter en bil som skulle ha allt: sju platser, låg bränsleförbrukning, lagom lågt pris, tillräckligt stor motor, fräschör och stilighet...... ja, du hör ju själv. Det fanns ingen sån bil. Sen föddes Edda utan att vi hittat det vi letat efter och när vi skulle hem från BB insåg vi att hennes bilstol inte gick att klämma in mellan de stora barnens så som vi hade tänkt.

Just nu gör vi så att Lovis, som börjar vara rätt lång, sitter i mitten på ett par kuddar så hon kommer  högre upp, Idun sitter i sin bilstol på ena sidan och Idun sitter i sin bilstol på den andra sidan. Vår bils baksäte är skålformat och inte alls ämnat för tre bilstolar i bredd, men vi är så OERHÖRT nöjda med bilen i övrigt att vi faktiskt tyckte att vi betalade för att byta ner oss hur vi än vände och vred på saken. Så gjorde vi.Visst har ni en Passat? Eller minns jag fel? Jag tror att Volkswagens sätesdesign är bättre än Nissans. Så det är mycket möjligt att ni får tre bilstolar (av rätt modell) i bredd i er bil, vilket säkert behövs eftersom er äldsta son är yngre än Lovis. Det lönar att leta upp de smalaste bilstolsmodellerna och kolla. Men för vår del är det faktiskt omöjligt att klämma in tre stolar i bredd. Eller ja, de ryms nätt och jämnt, men det finns inte en chans att få fast bältena på alla tre utan att få fel i huvu.

2 kommentarer:

 1. Men alltså är det meningen att man ska ha skolelever i bilstol?
  PS jag har också en Nissan<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen är det väl meningen jo, jag tror det har med deras längd att göra. jag minns inte om det är upp till 1,30 m som de borde sitta på något så de kommer tillräckligt högt upp, en bilkudde eller annat. Men det är så himla trångt att få på bältena så...ja.

   Ps. Visst är Nissan bra!

   Radera