3 mars 2014

Dagens fynd

Idag har jag gått igenom en massa papper och lådor. Jag gjorde en del fynd.

1) en massa vykort jag fått av olika vänner. Heidi är t.ex. fenomenal på att skicka kort. De var roliga att läsa igen och titta på. Tack!
2) ett brev från en av städerskorna i barnens skola. Hon känner alla barn, pratar med dem och vet vad de pysslar med. När jag hade bloggat om hur barnen beundrade henne och lekte att de var som hon blev hon glad och gav dem några städtrasor att leka med i ett fint paket, dessutom skrev hon ett brev till mig som jag hittade igen. Så jättesnällt!
3) ett utprintat blogginlägg av Sara på den nedlagda spetsfabriken där hon skrivit en massa snälla saker om mig. Jag skrev ut det för att kunna läsa det när jag känner mig dålig, jag har inte sett det på väldigt länge men blev överlycklig över att nån tänkt så gott om mig en gång i tiden.
4) en tidning som jag gjorde med Aja när jag var barn. Min hette Wonderful Women och var en underklädestidning. Mitt ritande lyckades inte alltid (och aldrig lika bra som Ajas, hon var verkligen en mästare!), men jag hade fiffiga sätt att mörka min okunnighet. Under en misslyckad bild av ett underklädskit hade jag bland annat skrivit denna catchiga slogan: "Om du köper underkläder av oss kommer du ALDRIG att behöva se ut så här." Hahahaha!
5) ett tackkort från när min brorsdotter Lone föddes för ett och ett halvt år sedan, av Saija och Jonas TILL Hanna och Vicci. Jag vet inte varför jag har erbjudit mig att ge dem kortet eftersom båda familjerna bor i Vasa, väldigt nära varandra. Och vi har alltså fortfarande inte lyckats överräcka det trots att det legat här och väntat på leverans i långa tider. Och jag skäms inte ens utan tycker det är lite lustigt.
6) Och på datorn hittade jag den här alldeles makalöst gulliga videon av Idun som läser en ramsa när hon är nästan tre år.4 kommentarer:

 1. Söt-Idun! Men: den här videon får mig att undra över en sak. Hur pratar du och jag egentligen, då vi båda får barn som använder bokstaven "e" så sällan och ersätter den med "ä" så gott som hela tiden? Eftersom de växer upp i olika länder så kan det inte vara den omgivande miljön som kan vara boven. Mvh Ämmis mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väät intä. Hälsar Äddas mamma. Men grejen är ju att det bara är Idun som har den här accenten, inte Lovis. Så det måste vara genetiskt. Från vår sida, tänker jag (och att Mira och Lovis kanske inte har fått ä-genen utan något motsvarande från Cajs och Eriks släkter)

   Radera
 2. skoj att du hittade vykort du fått av mig! jag ska skicka ett snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA TACK! Och så ses vi dessutom nästa helg. Roligt! KRam!

   Radera