5 mars 2014

Skönhetssömn


Nu är jag där igen. Samma sak hände ungefär samma tid förra året när jag kämpade med min graviditetsrelaterade sömnlöshet, jag fick torra, röda, svidande fläckar i ansiktet. I år fortsätter det på grund av bebisen själv, jag har sedan många veckor tillbaka ett irriterat, rött, svidande område under mitt vänstra öga.

Det försvinner inte fast jag försöker smörja. De dagar som följer på riktigt usla nätter är huden extraömtålig och sjuk, om jag har sovit bra gör det inte lika ont. Vad kan man göra åt sånt här? Hur nära ögonen får man sätta hydrocortison?(idag har varit en sån dag, det lilla uppsvinget här i helgen var tyvärr tillfälligt, i natt var Edda t.ex. vaken mellan kvart i fyra och sex. Sen sov jag hela förmiddagen för att ta igen det och det är så frustrerande, jag vill sova på natten och GÖRA saker på dagen, inte ligga och höra på barnskrik om natten och sova bort förmiddagarna.)

9 kommentarer:

 1. Andas och vila. Avslappning och vila är nästan lika bra som sömn för kroppen. Du måste sluta föresätta dej en massa saker som du ska hinna med på en dag för då blir du bara ännu mer stressad och psykosomatiska hudbesvär ännu värre. Morgondagens to-do-list: yoga eller promenera med dej själv, inte fast i en vagn, minst en halv timme, pussa din familj. Sedan när barnen sover ordentligt gör du lite fler saker på en dag. Lycka till från livscoachen (en annan mamma till tre)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker nog släppa saker, men det är så TRÅKIGT att bara måsta vila hela tiden. Men jo, jag försöker vara förnuftig och vila så mycket som möjligt utan att bli galen av alla grejer jag hellre vill göra.

   Radera
 2. Prova Jurliques produkter- de har fungerat bra för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De funkade i fjol och lindrar nog i år, men utslagen försvinner inte. Tyvärr.

   Radera
 3. Yoga, frisk luft, kalk, mineraler och D-vitamin + bivaxsalva för den torra hyn. Använd inte hydrokortison mer än 5 dagar och inte nära ögat, huden blir ännu skörare av hydrokortison.
  H Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undviker hydrocortison men har faktiskt lagt tre gånger totalt och det hjälpte liite. Men jag ska nog låta bli i fortsättningen.

   Radera
 4. Är du säker på att du inte fått ringorm i ansiktet,det fick min dotter svårt att bli av med det är svamp o då hjälper inte kortison. Vet du inte ska du kanske gå till en hudläkare.
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läste detta blev jag genast övertygad om att det är DET jag har, men när jag googlade var det nog inget som stämde, varken utseendet eller symptomen. Inga katter, hästar eller kor umgås vi med heller... Det är nog bara torrt (jag hade lika i fjol men det försvann av sig själv sen efter ett tag, jag har en känsla av att det kanske har med hormoner att göra)

   Radera
 5. Rädslor om att huden tunnas ut och bla bla kommer från 70-80-talet då även starkare kortisonsalvor fanns receptfritt och folk använde dem lite som de ville, nu som då, en dag här och där. Men en veckas strikt kur med hydrokortison (som hör till den svagaste gruppen av fyra grupper kortisonsalvor) är troligen det som krävs på den torra fläcken, och är inte farligt!

  SvaraRadera