12 augusti 2013

Nästa etapp

Det är en spännande kväll, och framför allt blir det en spännande förmiddag i morgon. Lovis börjar ettan. Idun börjar förskolan. Hå hå. Jag tror de har somnat nu, men det var två mycket uppspelta och nervösa barn som duschade, klippte naglarna och tvättade av sig sommarlovet för en timme sen.

Idun har bestämt att hela familjen följer henne till förskolan till klockan åtta, Lovis har inget val, bara tre av oss kan komma (Caj, jag och Edda) för Idun är ju upptagen med annat när Lovis börjar klockan nio, några meter längre bort i korridoren. Jag har stormrensat deras garderober, flyttat över nästan allt från Lovis skåp till Iduns och varit på shopping med Lovis: på en timme köpte vi tre par byxor, en jacka, två par sandaler, ett par tossor, en tröja, en klänning och lite hårband. Väldigt otypiskt mig. Men skönt att ha det gjort, och nog måste ju barnet ha ordentliga kläder att ha på sig nu när hon börjar ettan.

Som väldigt många andra i landet återgår vi till vardagen i morgon. Rutiner och ordning och reda. Tidiga morgnar. Tidiga kvällar, så småningom. Det är med blandade känslor jag tar farväl av sommarlovet. Det har varit skönt. Men kanske det är dags för nästa fas i livet. Inga barn i dagis på minst tre år. Tänk så fort det ändå har gått på nåt sätt.

4 kommentarer:

 1. Spännande tider i många familjer! vi har också en som börjar skolan o en som börjar förskolan imorgon - får se hur mycket sömn det blir idag på grund av alla pirriga magar!
  Känner igen det där med blandade känslor - skulle inte ha nåt emot mer sommarlov, speciellt om det var varmt o sommar, men rutiner är inte så dumt det heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att vi har så jämngamla barn! Det är nog tyst nu, så alla (tre) barnen sover, men jag gissar att det blir en tidig morgon i morgon. Lycka till hos er!

   Radera
 2. Vi har också en som började ettan idag! Och antagligen de enda som inte hade med sig några inneskor... blir väl shopping för oss idag i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, det är ju inte så noga de där första dagarna. Allt är kaos. Intalar jag mig (vi glömde säkert också något viktigt)

   Radera