8 augusti 2013

Namnval

Igår fick vi besök av Maria och hennes gulliga och glada son. Det var roligt med besök och extra roligt att barnen lekte så bra tillsammans. De satt i åskan ute på gräsmattan i en taklös bur och lekte lejon som åt bröd. Haha.

Maria deltog också i min desperata frågeruta. Hur valde ni namnen på era flickor? frågar hon.

Lovis: jag minns att vi satt med Bob och Maria vid ett bord och diskuterade barnnamn. Vi kanske läste i nån kalender till och med. Plötsligt nämnde en av dem namnet Lovis och jag är nästan säker på att Caj och jag tittade på varandra i samförstånd. Det var ett perfekt namn ifall det skulle bli en flicka. Och så blev det, fast vi först hade tänkt att hon skulle heta Lisa.

Idun: Hon hade nästan lika gärna kunnat heta Jorunn, som vi också tycker att är fint, men Idun passade oss bättre på något sätt. Jag kände till namnet vagt från mytologin, och lite mindre vagt från Johanne Hildebrandts bok som heter just Idun. Så vårt andra barn fick heta Idun (det näst starkaste förslaget var Isa).

Edda: Vi ville ha ett namn som skulle passa bra ihop med Lovis och Idun, något med en nordisk touch och inte alltför nymodigt. Efter att ha gått igenom en massa olika mytologiska namn fastnade vi för Edda. Eller inte Lovis, hon tyckte inte alls om namnet till en början. Sen, just innan Edda skulle födas började jag tvivla på om det nu faktiskt var det bästa namnet vi kunde komma på. Resten av familjen hade bestämt sig, också Lovis, och vi är alla mycket nöjda med namnet.

Kuriosa: Vi bestämde oss för Edda redan i februari och barnen lyckades hålla det hemligt tills hon föddes, precis som vi planerat. Duktigt.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg och vackra namn på flickorna! Jag och min fästman håller på att fundera på namn men vi har några månader kvar att bestämma oss. Tur det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Jennie! Det är så roligt att hitta på namn! Det är en av orsakerna att jag älskar när våra hönor får kycklingar, för då får vi hitta på en massa knasiga namn vi aldrig skulle ge åt våra barn (Hindenburg, Slips, Läskeblask och Skålen, till exempel)

   Radera
 2. Tack för senast! Det var verkligen roligt att få träffa er alla, och äta så gott. Senare samma dag lekte E med barn som helt utestängde honom ur leken och han blev jätteledsen. Därför uppskattar jag mycket hur fint Lovis och Idun lekte med en som ändå var så mycket yngre.
  Och de har så fina namn alla tre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! (Det är roligt när barn i olika åldrar kommer överens. Tycker det är mycket viktigt att man kan leka med alla.)

   Radera
 3. Pojknamn då? Hade ni såna på lager då ni väntade Lovis och Idun? Edda visste nu visst att hon var en flicka. Men kanske ni hade nåt pojknamn på lut då också, bara för säkerhets skull, typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag svarade på din fråga i ett eget inlägg eftersom en annan också hade ställt den. Så nu vet du :)

   Radera