7 augusti 2013

Lärdom, ålderdom

Sara kom med ett par personliga frågor.


Vad skulle du helst vilja lära dej mera om?

Om jag skulle skaffa mig en ny utbildning skulle jag bli konditor. Jag älskar att baka. Jag improviserar inte särskilt mycket utan är snarare besatt av att läsa och prova på spännande recept, så jag skulle gärna fördjupa mig i bakandets mysterier för att kunna hitta på egna, ätbara skapelser.

Sen är jag väldigt nyfiken på livet inom stora familjer. Jag skulle jättegärna göra ett reportage (eller bara hälsa på av intresse) med/hos någon storfamilj med en tio, tolv barn. Jag vill veta hur man får allt att löpa, hur barnen mår, hur föräldrarna mår, hur man har gått tillväga för att inte en person skall drunkna i allt arbete det säkert innebär att ha många barn, hur gemenskapen i en stor familj känns, hur syskonen förhåller sig till varandra, och så vidare.

Så där i största allmänhet är jag ganska dålig på att lära mig nytt, jag vill kunna göra olika saker bra direkt. Kanske jag borde lära mig att lära mig?

Hur föreställer du dej din ålderdom?
Som vanligt tror jag att allt kommer att bli alldeles fantastiskt. Jag och Caj kommer att tralla omkring här på gården (eller nån annanstans, kanske i den karibiska djungeln) och ha det bra. Pyssla med smått och gott, sköta barnbarnen (Lovis meddelade idag att hon vill ha cirka tio, femton barn, så det kan hända att vi har en del att göra), ta promenader (jag föreställer mig att jag kommer att gilla sånt när jag är gammal), träffa vänner och släktingar och ha det bra. På många sätt lever vi ju en pensionärstillvaro redan nu i och med att vi båda är hemma. Vi kommer säkert fortfarande att trivas med det om trettio, fyrtio år.

2 kommentarer:

  1. Jag tackar! Också alla andra svar du publicerat hittills är till stor glädje - jag vill ha mera livscoacheri! Kan du inte skriva ett inlägg om små praktiska saker som du tycker att folk borde veta/förstå/göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skall jag lägga bakom örat. Men eftersom din förfrågan inte kom på rätt ställe (i frågerutan) kan jag inte inkludera den i kavalkaden fantastiska svar. Jag eftersträvar nämligen nitisk ordning här på bloggen eftersom jag inte lyckas med det i mitt övriga liv.

      Radera