9 augusti 2013

en gul apelsin

Anonym (ni är så blyga av er här i frågerutan!) frågar så här:

Finns det någon förklaring till namnet engulapelsin eller e de bara random? :)  

När jag skulle starta mitt företag 2008 kliade jag mig i huvudet. Vad skulle företaget heta? Under studietiden hade jag taggat mina produkter med namnet ForMalin som på många sätt är ett smart och bra namn (Form, Malin, Forma Lin -jag tryckte oftast på linne), men slutligen kändes det ändå som att formalin gav fel associationer, dessutom var det svårt att veta hur man skulle uttala namnet. Och det representerade inte alls den delen av företaget som sysslar med skrivuppdrag. Så det slopades.

Firma Malin Klingenberg kändes också väldigt tråkigt (jag har ett långt efternamn, och tänkte att jag, som är i en kreativ bransch, måste komma på något annat än mitt eget namn som firmanamn. Observera att jag inte har något emot att andra använder sitt namn som firmanamn, jag ville bara inte göra det själv.) Jag diskuterade saken med min trogna vän Aja och slängde ur mig att "nå, en firma kan väl heta i princip vad som helst, som... en gul apelsin" varpå hon svarade "ja, varför inte?". När jag tänkte på saken kom jag fram till att jag förmodligen inte skulle komma på något annat som var bättre (inte för att jag tyckte att en gul apelsin var ett särskilt bra namn heller, men jag var desperat) och så slog jag till. Och jag har vant mig. Det är nog ett rätt bra namn på det sättet att det inte blandas ihop med så många andra.

Anonym frågar också:
Vad skulle era eventuella pojkbebisar heta? Netta frågar också samma sak i en kommentar på ett annat inlägg, så här kommer ett gemensamt svar till er båda.

Olle var högt på listan ända tills vi väntade Edda, vid det laget hade vi skippat det. Dels passar inte Olle så bra ihop med Idun och Lovis, dels hade vi vuxit ifrån det. Vi hade några pojknamnförslag på lut inför Edda bara utifall att, men det var mycket mycket svårare att hitta på bra pojknamn än flicknamn, tyckte jag. Och jag avslöjar dem inte, för OM vi nån gång utökar familjen ytterligare vill vi hålla eventuella namn hemliga tills bebisen är född.

2 kommentarer:

  1. Nu har du sagt det... "Om" betyder alltid "när" i dylika sammanhang.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha Minna. Just så. Nu har jag avslöjat framtiden, både för mig och alla andra.

      Radera