26 april 2013

Vad gör ni?

Det är många åsikter som flyger i luften just nu. Könsneutrala omklädningsrum, en artikel som var emot att göra barn könsneutrala (det verkade som om journalisten fått en massa saker om bakfoten), danska teveprogram med nakna kvinnor och påklädda män och mycket annat som på något plan tänder en engagerad åsiktsgnista i mig, men sist och slutligen orkar jag bara inte lägga mig i. Jag flyr in i mina bokvärldar istället, eller ligger bara stilla på soffan och stirrar. Eller äter något.

Det är fredag och barnen har somnat. Caj är på ölprovning och jag tror nästan jag skall gå och lägga mig snart. Först i soffan en stund, sen i badkaret, sist i sängen. En alldeles perfekt fredagssysselsättning, om ni frågar mig.

Vad gör ni?

15 kommentarer:

 1. Vad gör vi? Ligger i sängen brevid en tremånaders liten kille och bara tittar på honom när han sover. Hans egen säng står i hörnet av rummet, fortfarande lika prydligt bäddad. Den lär nog inte bli använd heller de närmaste månaderna...är lite för lat för att gå upp och amma. Varför göra det när man bara kan lyfta på nattskjortan när liten är hungrig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt låter det!! Jag har på känn att det blir lika för oss om några månader. För mig har det alltid varit enklast att bara dra upp tröjan istället för att stiga upp och amma.

   Radera
 2. Pojkarna har somnat, jag sitter vid datorn och går igenom bloggar medan jag gnagar i mig ett lite för omoget päron. Maken har jobb i morgon, så ingen veckoslutskänsla här, men helt skönt i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Päron! Nu måste jag också gå och äta ett!

   Radera
 3. Jag bläddrar i mitt grafiker-ex av Sedelsugen som nyss kom på posten. Jess!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Fint blev det. Lovis älskar den (och jag tänker, min vana trogen, ungefär varannan mening på hur jag kunde ha formulerat mig annorlunda, hehe)

   Radera
 4. Ser på BBCnews i Barcelona. Förvånad? Mmvh gudfadern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket. Hoppas ni hade det skönt!!!

   Radera
 5. Jag dricker clippers godnatt-te och lyssnar på bruset från mannerheimvägen. Och tänker på nästa veckas sommartemperatur. Att det var åtta månader sedan jag upplevde sommarvärme senast och att just det känns riktigt vrickat. Så läser jag ju din blogg också, förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarvärme. Här tror jag det skulle bli nio grader. När vi var på Martinique berättade vår ena hyresvärd om en natt när det var REKORDKALLT där. Det var +14°. Haha.

   Radera
 6. Jag har strukit hela familjens festkläder efter barnen somnade. Vi är på resande fot hos min lillebror och firar mammas födelsedag i morgon. Roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du lyssnade på trevlig musik medan du strök.

   Radera
 7. 5 saker jag gör i mitt liv just nu:

  1. Jag har just lagt dottern för andra gången den här kvällen efter något som jag inte hoppas är ett återfall i nattskräck.
  2. Jag har just konstaterat att jag nog inte hinner tråla fram något avsnitt av the big bang theory ikväll av samma anledning.
  3. Jag har nästan skolat in ett barn på dagis.
  4. Idag har jag byggt sandslott för första gången på vem vet hur många år. Allt för att dottern skulle förstå vad man skulle ha hinken och spaden till. Det gick väldigt fort. Dottern verkade imponerad men rev det ungefär lika snabbt.
  5. Jag har läst ut Bildbindaren och har därmed läst ikapp vad jag borde läst i nära anknytningen till förra årets workshop. (Blandat betyg: bra uppslag och världsbygge men det är något som slirar lite och jag tror det har med perspektiv och informationsspridning att göra. Fast det är kanske mer en diskussion för Jennys blogg än för din.

  Och så tänker jag lite på att dottern (snart 17 månader) känns betydligt mer lättskött nu, vilket jag är glad för eftersom vi förhoppningsvis begåvas med ännu ett barn i september.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sandslott, det känns verkligen som något som inte kommer att hända på ett bra tag här hos oss ännu. Vi åkte till ett grustag idag för att inspektera olika kvaliteter, och alla små pottar där var fortfarande istäckta. Fast Lovis hävdade ändå att hon gärna skulle ta sig ett dopp. Vi avrådde henne och hon lyssnade. Hur gammal är er dotter nu?

   Radera
  2. Våren har kommit mycket snabbt här. Jag är alltid lite tidsvill men jag tror att det fanns en rätt mycket snö kvar på sina ställen för två veckor sedan och nu börjar blåsipporna blomma över här och där.
   Och nu har det alltså tinat fram en sandlåda, en gunga och en klätterställning och tösen har samtidigt blivit stadig nog i sin gång för att raggla omkring där och upptäcka saker. En spännande tid - om än en rätt långsam form av underhållning.

   Hon närmar sig 17 månader och det betyder väl att det kommer att vara omkring 21 månader mellan henne och hennes närmaste syskon. Jag tror det är bra men vem vet. Det är inte så mycket att göra åt i något fall. Föräldraskap är rätt mycket att ge upp föreställningen om sig själv som autonom individ. Med betoning både på autonom och individ.

   U.J.

   Radera