14 april 2013

Klädvård II

Ja. Alltså. Jag har tänkt att jag skall satsa lite mer tid på att ta hand om mina och barnens kläder. Igår noppade jag min kofta, som blev betydligt fräschare. Och ni var flera som undrade hur en noppkam ser ut. Jo, så här:

Noppkam, med noppor och allt
Jag tror att det går att få tag i en dylik i de flesta handarbetsaffärer. Jag vet inte, men jag tror det. Jag efterlyste en på facebook, varpå en gammal studiekompis hojtade till och sa att de säljer sådana där hon jobbar, så hon skickade en till mig. Den kostade ungefär fyra euro inklusive frakt.

Mitt klädvårdskorståg fortsätter. Idag har jag reparerat Iduns utebyxor. Gummibanden som skall vara under stövlarna behövde bytas ut (ett hade gått av, ett saknades helt), en knapp behövde sys i och så fanns där en massa små hål på ena benet som jag reparerade för hand.

Så här i efterhand kan jag konstatera att det är väldigt, väldigt tur att jag inte är kirurg. Fy så fult det blir när jag syr för hand. Finare med sneda stygn än stora hål i alla fall, och nu blir hålen i alla fall inte större.

Del tre i min serie om klädvård (haha!) skall handla om hur man tar tillvara trasiga barnstrumpbyxor. Stay tuned, och förgås inte av nyfikenhet medan ni väntar, är ni snälla!10 kommentarer:

 1. Åh tack! Jag har bara ett strumpis-tips: om du har söndriga strumpisar, klä på ett par till ovanpå. Sannolikheten att båda paren är sönder på samma ställe är minimal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Excellent! Jag har praktiserat samma idé genom att klä på barnen ett par strumpor under strumpbyxorna. Fungerar också utmärkt.

   Radera
 2. Ett bra tips att lappa barnens utekläder med gamla utekläder, klipp ett hjärta av ett par gamla utebyxor och sy fast på stället som är slitet. Ja tycker faktiskt vi alla borde ägna mer tid åt att fixa sy om och lappa våra kläder istället för att köpa nytt helavtiden. Tjohoo för klädvård, ett ämne man borde börja undervisa i skolan, det borde höra till allmän kunskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart! Det ska jag göra nästa gång. Och jag håller helt med om att klädvård borde undervisas, om inte i skolan, så åtminstone som en arbiskurs.

   Radera
 3. Jag lappar knäna på utekläder med stryklappar från Erkin Halli. Enkelt och billigt :).
  Jag har en batteridriven noppborttagare som är guld värd för en tröjälskare som jag!
  Pias strumptips är toppen, ska be sonen dra på sig två par nästa gång när han inte hittar nå hela strumpor i sin korg :D. Han får hål på ALLA strumpor efter några dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så förtjust i en noppborttagare på el, men det kan ju hända att jag har haft otur med dem jag har prövat. Jag tror jag håller mig till noppkammen. Men lapparna från Erkin Halli ska jag testa! Tack för tipset!

   Radera
 4. Trasiga barnstrumpbyxor, the neverending story. Eftersom strumpisarna alltid går sönder på fötterna hos oss klipper jag helt sonika bort dem och tadaa - vi har leggings!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett användbart knep! Så har vi också gjort ibland.

   Radera