9 april 2013

Hår

Jag har fått jättelångt hår. Nästan ända ner till midjan, faktiskt, så när som på några centimeter. Slitet är det också. Det ser tyvärr riktigt fruktansvärt ut.

Jag borde klippa mig. Fast sen slog det mig att det här är ett ypperligt tillfälle att göra dreads. Caj har haft sina i många år redan, snart tolv tror jag. Jag gillar dem. Men jag vet inte. Det blir lite mycket om både han och jag har dreads.

Jag kommer säkert att lösa en massa hår sen när jag börjar amma, så det är en ganska dålig idé att låta det vara så här långt. Något måste göras. Vad finns det för andra roliga frisyrer man kan köra med nuförtiden?

14 kommentarer:

 1. Gör dreads, och så klipper du SEN - bättre det än att klippa direkt, väl? Det här är din chans till dreads! Och att gå i likadan frisyr som sin partner är inte värre än att gå i likadan tuulipuku.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev jag dessutom extremt intresserad av hur hur man gör dreads, tänker sitta här och refersha och refresha tills du svarar!

   Radera
  2. Jo, det är ju så jag borde göra. Dreads först och klippa sen. Men jag tror inte man får dreads här i Jakobstad. Kanske jag borde ta kontakt med den där frissaskolan som finns här, kanske nån där vill förbarma sig?

   Problemet är kemikalierna, jag tror de tuperar, lägger i blekmedel och lägger in håret i folie, i värme så det blir riktigt förstört. Och jag vill inte ha blekmedel i håret varken när jag är gravid eller ammar. Så där sket sig den planen (jag hade nog inte funderat igenom den särskilt noga, märker jag) Till en början är flätorna dessutom lösa och fluffiga men så småningom packar de ihop sig och blir fina korvar. Kanske jag behåller mitt långa hår tills jag kommer mig iväg till en större stad när jag inte ammar längre... oj. Det här kommer att ta tid, märker jag.

   Radera
  3. Vicci gjorde ju helt naturliga dreads i Israel då för länge sen. Folk satt bara och trasslade en slinga per kompis. Kemikaliefritt & tidskrävande, men det skulle ju passa din sits nu. Hanna K

   Radera
  4. Jag har trott att dreads görs naturligt. Så gjorde iaf mina klasskamrater i högstadiet och det såg riktigt bra ut (iaf på en av dem).

   Radera
  5. Men perfekt, nu ska Malin ha dreads!

   Radera
  6. Jag gjorde nog mina utan kemikalier också, själv, bara genom att tupera och tvista/gnida.
   Sambons gjordes hos hans vänner med permanentmedel och tuperande. Går kanske snabbare (mina höll jag på med rätt länge, en efter en då jag hann) men jag tycker nog att dreads är en så "naturlig" stil att man ska lämna bort kemikalierna om van vill ha dem "på riktigt". ;)

   Radera
  7. Kanske det blir dreads då, så småningom. Det är ju fint, som sagt. Måste hitta nån som orkar trassla mitt hår utan kemikalier, bara.

   Radera
 2. Jag tror du skulle passa jättebra i Twiggyfrisyr, Malin. :)

  Fast eftersom den är ganska kort kan du ju göra nåt annat roligt först. Tex det som finns på denna sida:
  http://matome.naver.jp/odai/2133869918408609301

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm... det känns som att twiggyfrisyren hör ihop med twiggykroppsformen, och den kommer jag aldrig att ha, varken nu eller sen. Men länken var bra, djur i hår är aldrig fel. DET är något jag kan tänka mig! Kanske en tupp?

   Radera
 3. När vi gjorde dreads i frisörskolan (i vasa typ 2004-2005) använde vi samma medel som man gör permanenter av. Inget jag skulle rekommendera under graviditet och amning :) Och antagligen får man det gjort i jakobstad också, det tror jag säkert. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. DREADS! Absolut. Är så snyggt.

   Radera
 4. Oj, nu täcks jag ju nästan inte annat än göra dreads. Nå, vi får se, vi får se. Jag har hursomhelst planerat att raka av mig allt hår i något skede av livet, och det kunde förslagsvis ske när jag tröttnar på dreadsen sen. Men jag kanske behöver några månader på mig att arbeta upp mitt mod.

  SvaraRadera