8 april 2013

Rapport från hönsgården

När jag stod i köket idag (för ovanlighetens skull) (på riktigt alltså) tyckte jag mig höra ett galande. Från ett helt annat håll än vanligt. Jag kikade ut genom fönstret och såg ingenting. Men några sekunder senare hörde jag ett gapskratt från matrummet. Caj stod också och gluttade i fönstren och när jag kom närmare såg jag samma sak som han. Hönorna, som i huvudsak hållit sig runt hönshuset under vintern, hade vågat sig på utfärd. Och inte vilken utfärd som helst, utan på hälsobad. Fyra hönor och en tupp hade spatserat runt huset och trängt sig in i en av våra övergivna kryddlådor på stenplattorna (den innehåller bara jord) och låg där, som sillar, och badade sig. Lilla grisen, en av tupparna, stod bredvid och vaktade så att damerna skulle få bada i fred. Det är så kul att de frivilligt tränger ihop sig i en liten trälåda för att få borra ner sig i jorden. För det är trångt. Jättetrångt! Som fyra tjocka tanter i ett badkar, ungefär.

4 kommentarer:

 1. Underbart! Härligt att hönsen vågar ut efter en lång vinter. Hos oss har damerna och Jussi också börjat vara ute och ligger och solbadar i jorden. Stackars lilla Rango (Evitas barn) får inte komma ut, det ser Jussi till. Rango ska få flytta till min systers familj när de har fått hönshuset klart. Lilla tupper Rango mår inte bra hos oss, han får knappt äta och absolut inte vistas nere på golvet i hönshuset om Jussi får bestämma. Han sitter på sin pinne och ser ledsen ut. Vi väntar tillökning! Fiat har lagt sig ner på 7 st ägg och de borde kläckas om två veckor. Så få se då hur det går.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. STACKARS Rango! Vi har fyra tuppar just nu (Lilla Grisen, Isak, Abel och Lodun) de håller sams som tur. Fast de gal ikapp. De har så olika ljud att man vet skillnad på dem fast man inte ens ser dem gala. Kul.

   Skicka gärna bilder sen på Fiats kycklingar, För mig är ju nästan som att bli mommmo :)

   Radera
 2. Härriguuuuud så jag vill ha höns!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker synd om dig som inte har. Fast hönsskiten kunde man gärna vara utan.

   Radera