24 april 2013

Grus

Idag har jag funderat på grus. Olika grovlekar och färger och sånt. Det är inte särskilt intressant. Men det är inte mina vardagar just nu heller, så det går hand i hand.


Hurudant grus rekommenderar ni att vi sätter på vår gårdsplan?

12 kommentarer:

 1. Om ni vill kunna gå barfota på det bör det vara ganska fint

  SvaraRadera
 2. 8-16 natursten, krossad är mer färgrik. Finns troligen i högar i sandåsen kan jag tänka mig. kör ut och ta er en titt.

  Nicke b

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det har vi gjort idag, kört ut och tagit oss en titt. Jag tror det blir natursten 8-16, den verkade mjuk och len att gå på.

   Radera
 3. Som femåring hade jag en granne, Tomas, han var en ungdom & hade RUNT GRUS på gården. Vissa av hans grusbollar skiftade i rött. De flesta i grått. Den grusupplevelsen rekommenderar jag! Minns den än. Hanna K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som natursten. Jag minns också att jag fascinerats hos andra av den sorten. Jag tror det får bli sånt.

   Radera
 4. Runt grus ack ja suck!
  Tänk på att om det blir väldigt stora och vassa stenar skär dom in i bara fötter och blir det väldigt mycket småsten och sand får du in allt i huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog småstenen i huset som gjorde att vi slutligen har bestämt oss för lite större och mjukare naturstenar. Vi tycker inte så mycket om att dammsuga.

   Radera
 5. Fint grus!! Absolut!!! Är det sånt där helt vanligt ganska stort så är det SÅ SVÅRT att rensa bort ogräs (om man inte sätter ordentlig markduk under). Jag har planer på att byta ut vårt grus till finare grus/grövre sand som är lättare att rensa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Markduk ska vi använda i några av hörnen där det är sämre grundat. Gräs i gruset är jobbigt, det har vi redan haft tillräckligt av.

   Radera
 6. Runt är även min favorit. Fint är utseendemässigt helt fint (hehe) men du har ton och åter ton inne i huset då du har barn! Det fastnar naturligtvis även på vuxenskor men, ja, du vet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men lite större, runt grus fastnar väl inte lika lätt? Eller?

   Radera