13 april 2013

Klädvård

Jag har bestämt mig för att vårda mina kläder bättre så de håller ännu längre. Så förutom att sova tre gånger idag har jag invigt min nya noppkam som jag skaffade förra veckan efter att min kusin Emma tipsat om dess existens. Min treeuros loppiskofta blev betydligt fräschare, och vilket noppberg det blev!

(Övre bilden visar före och efter, nedre de ca 3 dl noppor som avlägsnades)

15 kommentarer:

 1. så praktiskt! Kan du ta en bild på noppkammen också? Och berätta varifrån man får en sån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Jag skall fotografera noppkammen!

   Radera
 2. Härligt. Skön syssla att utföra också. Har du förslag på vad man kan göra av nopphögen? S tyckte att man kan göra skägg av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skägg är en god idé. En annan är att fylla ut frisyrer med nopporna, men det har jag redan Cajs avklippta dreads till.

   Radera
 3. Noppkam? En sån behöver jag, berätta mer!

  SvaraRadera
 4. Men hjälp, jag behöver också en sådan. Förresten om man råkar ha vägarna förbi Jeppis snart, får man hälsa på då och titta på höns?

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Det får man jättegärna göra. Vårt hönshus är supersunkigt nu, men du kan få låna stövlar eller hoppas på att los hönos har orienterat sig iväg på passligt avstånd från sitt sunknäste (eller att vi har hunnit städa)

   Radera
 5. Men ja, en sån tror jag mamma hade på det glada 80 talet! Var hittar man såna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick min från åland av en fd studiekompis, men jag misstänker att de finns i alla handarbetsaffärer. Man vet bara inte att man ska leta efter dem.

   Radera
  2. Jag inleder jakten nu! Eller nej, imorgon!

   Radera
 6. Här är också en som är nyfiken på var man får tag i en sådan.

  SvaraRadera
 7. Haha, jag googlade på "noppkam" men tänker att "noppor" mest används på dialekt? Läste då i en artikel att det heter "pilling". Undrar om man borde vallfärda till Åland var det väl för denna pillingkam, en uppfräschning av husets koftor sku behövas ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog de finns på närmare håll än man tror. Det lönar sig att kolla i handarbetsaffärerna!

   Radera