1 maj 2012

Vattenballonger

Jag har aldrig riktigt förstått poängen med vattenballonger. Kan någon berätta?

8 kommentarer:

 1. Johanna Lundqvist2 maj 2012 kl. 07:57

  här leker barnen ofta med vattenballonger på sommaren.de går runt med dem på berget och kastar dem, tappar dem, ser hur många de kan bära utan att någon går sönder osv. det roliga ligger i att de inte vet när de går sönder, ibland håller de lääänge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, okej. Jag blev tveksam till dem när jag tänkte att meningen kanske bara är att man skall kasta sönder dem. Men om man också skall försöka hålla dem hela är det ju en annan sak.

   Radera
 2. Nej fy. Gummislimsor i naturen som fåglarna pickar i sej och dör av. Inte bra. Inte bra. Vattenbössa är bättre. Hos oss får man leka med bössor men helst inte med vattenballonger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos oss får man inte leka med bössor. Hittills har vi inte haft vattenballonger heller, men ett är säkert: man måste städa efter sig om de går sönder!

   Radera
 3. Jag älskar vattenballonger! De känns knasiga när vattnet gungar i dem, det är roligt att fylla dem med vatten och sedan kasta dem i luften och hoppas att de inte går sönder när man tar i dem. Så kan man också kasta dem till varandra med någon kompis. De är färggranna och kostar just inget. De rullar tassigt i badkaret och man kan ha vattenballongsrally i lavoaren. Den vinner som håller längst. Slimsorna plockar man naturligtvis upp från marken.

  Däremot kan jag inte tåla vanliga ballonger som flyger runt i vårt hem tills de blir små och skruttiga, och dessutom hänger det ofta ett snöre i dem som drar ner allt där de far fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju aldrig provat vattenballonger och inser att jag kanske är lite oerfaren, det var därför jag frågade. På sommaren kanske. Ute kanske.

   Vanliga ballonger brukar jag sticka hål på och slänga i smyg när de blir för skrumpna. För jag tycker inte heller om dem så värst mycket.

   Radera
 4. Roliga att leka med ute på sommaren. Förra sommaren så kastede vi vattenballonger i poolen. Var superskojiga att dyka efter för de flyter ca 10 cm under vattenytan. Den numera 4-åriga sonen tyckte detta var superskojigt att dyka och försöka fånga dem. Utan simglasögon såg man dem knappt men med simglasögon syntes de superbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det låter ju som ett roligt tips!

   Radera