12 maj 2012

Muminmammans blöja

Idun och jag är på äventyr i Sverige. Idun leker hejvilt med sin nästan jämngamla kusin Mira, och lite med lilla Emmi som en orkan förklädd till ettåring. Vi läser sagor och har varit på kalas med skattjakt. I morgon skall vi gå på café och kanske till Pelle Svanslös hus om vi orkar och hinner. Enda bakslaget var att Idun fick ett våldsamt anfall av hemlängtan just när hon skulle somna ikväll. Hon grät och längtade och det blev så sorgligt att vi ringde hem till Caj och Lovis, som sover i tält på gården. Hemlängtan blev lite lättare när hon fick säga åt Caj att hon älskar honom, att hon längtar och att han skall drömma om det finaste han vet, att rida på en elefant. Lovis berättade att hon hade hittat en stor, fet mask och de hade fångat en abborre när de fiskade.

Min syster Maria, min svåger Erik och jag ligger på sofforna och läser. Vi har just ätit glass med kolasås och hallon och pratat om bra och dåliga böcker och om roliga saker barnen har sagt och gjort. Maria berättade bland annat att Mira nyligen ritade frimärken med sina två låtsaskompisar. Det fanns två motiv:
1. Lilla Mumin
2. Muminpappan byter blöja på Muminmamman.
Hahahahaha!

2 kommentarer:

  1. Oj hemlängtan är hemskt. Men bra att öva sej i. Lilla vännen ändå... Kanske hon kan hitta en tygelefant i staden och överraska pappan..?

    SvaraRadera
  2. Jo hemlängtan är inget man vill drabbas av... eller se på när någon annan drabbas av. Men nu är vi hemma igen och hon är lycklig och glad.

    SvaraRadera