29 maj 2012

Rapport från arbetslivet

Jag skriver inte särskilt mycket om mitt jobb här. Men nu skall jag göra det. Eftersom jag har så bra feelis.

Dagens Tidning jobbar jag tillsammans med Nicken och Anton. I vanliga fall förlitar Anton och jag oss rätt mycket på Nickens överblick, han är fasansfullt duktig, snabb och har världens koll. I vanliga fall utför han hälften av arbetsmängden medan Anton och jag broderligt delar på resten. Men så fick vår arbetshäst ett stipendium och åkte till Sverige på journalistutbyte ett tag. Att få ut juni månads tidning föll således på mig och Anton.

Och det gick hur bra som helst! På lite drygt en vecka har vi slängt ihop en tjugo sidor tjock tidning inklusive gympabilaga och idag har vi skickat hela härligheten till tryck. Just nu spottas tjugotusen tidningar ut från tryckpressarna och om ett par timmar skall jag hämta tusen av dessa för att distribuera i diverse tidningsställningar i trakten (jo, i vårt lilla bolag gör vi det mesta själva). Sedan är det bara lite fakturor som skall skickas ut och därefter får jag igen ägna mig helhjärtat åt att författa eget fram till mitten av juli när vi gör nästa nummer. Hoppas verkligen att jag inte ropar Hej lite för tidigt nu, jag har inte sett den slutliga produkten i sin fysiska form ännu, men jag tror faktiskt att det blev en bra tidning.

Det är en skön känsla att märka att man klarar av något man inte har gjort förr. Vi ser givetvis fram emot att Nicken kommer hem igen, men tänk att det går att göra en tidning på två pers, med allt vad det innebär av annonsförsäljning, intervjuer, fotografering, annonstillverkning, redigering, korrektur och distribuering. (Nu rodde i och för sig Anton och Nicken i land samma projekt utan mig när jag var i Martinique, flera gånger till och med, men jag har inte varit med och gjort tidning på två tidigare, så det är en helt ny erfarenhet för mig.)

6 kommentarer:

 1. GammelFarbror Anton30 maj 2012 kl. 11:17

  Efter drygt 15 år i mediabranschen (usch vad man blivit gammal) så är jag kanske inte lika imponerad eller överraskad över min egen insats att göra en tidning. Det är liksom det som man gjort nu sen högstadiet nästan. Förutom det där med annonsförsäljning som varit nytt för alla, och ett överraskande svårt jobb. Däremot tycker jag du på en väldigt kort tid snappat upp och lärt dig branschen, duktigt! Keep up the good work.

  Gammelfarbror Anton

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vi ÄR klubben för inbördes beundran. Jag visste det.

   Radera
 2. Ja, visst är det en skön känsla att klara av saker, att få känna sig stolt. Way to go!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en mycket skön känsla! Tack!

   Radera
 3. Ni är superduktiga. Tycker DT är en mycket bra tidning, sörjer lite att den inte kan fås till Kvevlax, men får ju läsa den hemma hos föräldrarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var roligt att höra att du gillar den. Man kan ju läsa den på nätet också, men visst är det ännu trevligare att kunna ta den till hängmattan, till exempel.

   Radera