2 maj 2012

Booked

Via Peppes blogg anmälde jag mig till Booked, och förra veckan fick jag min första paket på posten. Hurra!  

Booked använder sig av sociala medier som marknadsföringskanal för nyutgiven litteratur. Böcker skickas ut gratis till bloggare, twittrare och facebookare som i sin tur får skriva om böckerna. Eftersom jag läser gärna och mycket (för mycket?) passar det här mig alldeles utmärkt. Dessutom kanske jag får möjlighet att läsa böcker jag annars inte skulle komma på att öppna. Mycket bra, mycket bra.

Allra hemskaste syster av Lina Forss låg i mitt paket, snart skall jag börja läsa den. Den är rosa, tjock och snirkligt dekorerad och är en modern version av Shakespeares Kung Lear, som jag dessvärre inte känner till.

Jag återkommer med en rapport.

6 kommentarer:

 1. Jag är också med i Booked, tack vare Peppes blogg. Tyvärr hann jag inte med i just den här bokutgivningen, men hoppas ha chans nästa gång. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man fick nog snabba sig. På fem minuter tog 50 exemplar av boken slut, fick jag veta. Men jag råkade sitta vid datorn precis när mailet kom och klickade blixtsnabbt på länken - och fick en bok.

   Radera
 2. Låter ju intressant! Hur ofta kommer det nya böcker? Förbinder man sig att delta för en viss tid? Kan det vara vilka titlar som helst, eller är Booker bundna till något visst förlag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit med i ett par, tre veckor och har fått erbjudande om en bok hittills. Jag har alltså ingen aning om hur ofta det erbjuds böcker, och då skall man ju hinna anmäla sitt intresse väldigt snabbt också. Du kan läsa mer på deras hemsida (jag har länkat).

   Radera
 3. Det låter inte alls så dumt. Kanske jag också borde. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Hoppas du får många fina böcker att blogga om!

   Radera