21 maj 2012

Kalasdag!

Vilken dag! Oj vad jag är trött.

Idun vaknade redan klockan sex och ville sjunga upp Lovis, sedan låg hon och snurrade i vår säng till klockan sju när vi gick med på att vakna. Lovis fick en tröja och lov att ta hål i öronen, om hon vill. Hon har pratat om det rätt länge, men när det kom till kritan blev hon lite tveksam. "Det kan nog hända att jag är lite för liten ännu idag, jag har ju bara varit sex år en liten stund. Men kanske i morgon", sa hon, förståndig och klok. Så hon gör det om och när hon vill och vågar.

Så blev det dagisdag, kalasförberedelser och hämtmat i solen på terrassen innan gästerna anlände.

Kalaset var jättelyckat. Jag tror att alla hade roligast. Det blev skattjakt, stora glassportioner, cupcakes och kex, kurragömma och hönsbesök. Sedan lite dans, en del cykling och lite pyssel med de sista gästerna.

Det är mycket jobb med att ställa till med kalas, även om det är roligt. Jag är väl medveten om att jag gör det mer invecklat än det behöver vara. Men det känns bra när både jubilaren och gästerna verkar nöjda, och barnens kalas hör till de få tillfällen då jag får baka och testa en massa olika sorter utan att behöva äta upp allting själv.


Lovis fick en fin penna i många färger av Idun

Av oss fick hon en tröja, ett löfte och morgonmål på sängen

Jag förberedde en skattjaktsskatt

Bakade allt möjligt och skaffade glassdekor

Och sedan kom gästerna

9 kommentarer:

 1. Åh, vad jag minns barnkalasen jag fixade åt våra döttrar. Speciellt minns jag augustidotterns Barbietemakalas där en Barbie stod mitt i tårtan och tårtan var Barbiekjolen. Sen minns jag februaridotterns Ice-Agekalas där vi åkte pulka bland islyktorna. Jag tror jag njöt minst lika mycket som kalasgästerna. Mycket stök före, men roligt och spännande...och skönt när det är över ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé med ice-age-kalas. Det är behändigt att fylla på våren/sommaren med tanke på föräldrarnas nerver, men till Iduns oktober-kalas får jag nog gnugga geniknölarna för att få det trevligt inomhus också.

   Radera
 2. Åh, vad jag minns barnkalasen jag fixade åt våra döttrar. Speciellt minns jag augustidotterns Barbietemakalas där en Barbie stod mitt i tårtan och tårtan var Barbiekjolen. Sen minns jag februaridotterns Ice-Agekalas där vi åkte pulka bland islyktorna. Jag tror jag njöt minst lika mycket som kalasgästerna. Mycket stök före, men roligt och spännande...och skönt när det är över ;)

  SvaraRadera
 3. Gud så härligt att se en familj där barnet inte får hundratio presenter utan istället en UPPLEVELSE...
  Hurra för Lovis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Vi är ju inte så mycket för prylar i den här familjen. Eller kanske barnen är, men inte Caj och jag. Och det är vi som bestämmer. Hehe.

   Radera
 4. Vilken fin födelsedag lovis verkar ha haft! Minns själv när jag äntligen fick lov att ta hål i öronen (kan ha varit sommaren jag fyllde 7 år och jag hade önskat detta länge), men när det kom till kritan valde jag en barbiedock istället. Och hål i öroen tror jag att jag gjorde sommaren jag fyllde 19 istället ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I tisdags meddelade hon att hon kände sig tillräckligt stor för att ta hål i öronen. Så vi gick till guldsmedsaffären. Men fast hon var beredd på att det skulle göra ont blev hon jätteledsen när ena hålet var gjort och ville inte vara med om det en gång till. Så nu har hon ett örhänge. Det är också fint. Och hon är väldigt stolt och nöjd.

   Radera
 5. Du är ljuvlig Malin! Alf kommer att önska att du var hans mamma på hans födelsedag! Jag hoppades mina barn skulle födas på sommaren så man slapp ordna barnkalas (för att alla är på sina sommarstugor). Micropopcorn och sojakorv med bröd kan jag hosta upp, men inget som liknar det du och många andra får till stånd. Plus att jag ibland tycker det är lite jobbigt med alla barn som far omkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära fåntratt, Alf kommer ALDRIG att vilja ha en annan mamma än dig. Speciellt inte på sin födelsedag! Man skall inte ordna ett brak-kalas om man inte är intresserad av det, för det ÄR mycket jobb och om man inte njuter skall man hitta på något som är enkelt och snabbt. Man kan köpa bullar. Man kan ha mikropopcorn. Och ofta är ju barnen nöjda med att bara leka tillsammans.

   Det är lite jobbigt att vara inomhus med alla barn som far omkring. Ni kan ordna ett utekalas. Ordentligt med kläder på bara, så träffar ni barnen i en park, bjuder på varm kakao och bullar. Det räcker bra. KRAM

   Radera