30 april 2012

Tio fina år


Så där. Nu har jag plockat fram lite bilder från Cajs och mina tio år tillsammans. Mest sådana där vi ser kära och lyckliga ut, för det är vi för det mesta.

Vi blev ett par på vappen 2002. Efter bara några månader kom vi på att ta ledigt från våra studier och åka till Indien under hösten. Så då gjorde vi det.
Här står vi på en strand i Goa 2002
Sedan fortsatte vi studera i Åbo och sjöng i studentkörerna tillsammans. Här var vi på Florakörens och Brahe Djäknars julfest, ungefär ett år efter att vi kommit hem från Indien.
Julfest i Gadolinia i Åbo 2003
2004 var vi mycket ifrån varandra. Först åkte jag till Kanada i nästan tre månader på praktik. När jag kom hem firade vi vappen tillsammans, som vanligt.
Vapp på vårdberget 2004
På sommaren (en grymt kall sommar, för övrigt) hängde vi i Österbotten och sålde bland annat på några marknader.
Det här var i Bennäs, tror jag. 2004
Sedan åkte Caj iväg till Australien på utbyte i fem månader. Men eftersom det kändes lite väl länge med fem månader på skilda håll åkte jag dit för att hälsa på. Här står vi i en park i Perth och njuter av solen.
Perth 2004
När Caj kom hem igen bestämde vi oss för att förlova oss och gifta oss. Däremellan firade vi vappen tillsammans som vanligt.
Kylig valborg 2005. Bakom Sibbe i Åbo.Samma år som vi förlovade oss blev det bröllop. Pappa vigde mig och Caj en och en halv månad efter att han vigt min syster Maria som gifte sig med sin Erik. Kuriosa: de träffades också på Vappen 2002. (Grattis till ert tioårsjubileum, Maria och Erik!)
Så här såg vi ut då, i augusti 2005Följande år fick vi vår älskade Lovis. Å vad det var härligt och fint att få ett barn tillsammans.
Tyks i Åbo, maj 2006
Vi ville genast ha ett syskon till vår fina dotter, så åtta månader senare var jag gravid igen. Vi köpte oss ett hus och flyttade till Jakobstad.
Jag var gravid och fruktansvärt trött 2007Och sedan kom vår älskade Idun till oss och vi blev fyra i familjen.
Så här glada var vi i oktober 2007 på BB i JakobstadSedan följde ett intensivt år med två barn som behövde pysslas om hela tiden. Ett foto på hela familjen lyckades vi dock få till.
Hemma hos oss i sängen 2008Från 2009 har vi mest bilder på barnen. Men ett foto på mig och Caj hittade jag, det är från en maskerad vi var på i november hos min nuvarande kollega Anders och hans fru (och min goda vän) Maria. Vi hade klätt ut oss till något mycket exotiskt och svårgripbart.
Vi var sminkade också, 2009


2010 var tydligen ett roligt år, av bilden att döma. Jag minns bara vagt vad vi skrattade åt här, det är Lovis som har knäppt bilden. Inte så smickrande, men väldigt väldigt roligt.2010 skrattade vi i soffan


2011 åkte vi också utomlands på tumanhand för första gången sedan barnen kom. Vi reste till Lund för att vara med på min före detta kämppis Heidis bröllop. En sådan resa gör vi gärna om!På flyget till Riga 2011 TIDIGT på morgonen


Året därpå besökte vi Juthbackamarknaden. 

Vi köpte bland annat pyttesmå gafflar. Och Caj blev plötsligt väldigt lång.Och nu är det 2012 och vi har varit tillsammans i tio år. Tio fina år som jag är tacksam och glad över.

Det bästa med Caj är att han är så rolig och så skön att umgås med. Han blir aldrig irriterad på mig och är oftast positivt inställd till mina idéer. Han är han varm och godhjärtad, han kramar och pussar mig varje dag och säger ofta att han älskar mig. Utöver att vara oerhört intelligent och skarptänkt är han världens bästa och aktivaste pappa åt Lovis och Idun. Och som ni kan se på bilderna är han fantastiskt stilig, vacker och snygg. Hurra för oss och för att vi får ha det så bra!

Jag avslutar med att säga som jag sagt så många gånger förut den här tiden på året:
Happy Vappy!


15 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder. :) Grattis till er och glada vappen!

  SvaraRadera
 2. Å vilka gulliga bilder och otroligt att ni inte har åldrats alls på 10 år!!! Grattis till er två!! :) Kusin Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Jag tycker nog vi ser så unga och oskuldsfulla ut där på den där första bilden. Men det kan bero på att den är fotad med en vanlig, gammaldags kamera... :)

   Radera
 3. Härliga bilder! Grattis till era 10 år tillsammans!
  /Desiré

  SvaraRadera
 4. O så ni är fina!! En härlig familj! Ja och som Anna säger ser ni ju inte ett dugg äldre ut! :)
  Grattis!

  SvaraRadera
 5. Tack detsamma! Kram till dig och Cajfors från oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag fick höra av Hanna idag att ni har varit till Malmö utan barnen. Hoppas ni har haft det härligt och fint! kram

   Radera
 6. Härligt Malin! Man blev riktigt glad av att läsa dethär :) Det ska bli så kul att träffas inkommande veckoslut! Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir roligt! Hör av dig när du vet vilket tåg ni kommer med. Kram!

   Radera
 7. vilket vackert par ni är! och grattis till er!

  SvaraRadera
 8. Tack, Ellen! Och nu skall jag fortsätta finslipa texten till nästa veckas träff. Gah. Jag är inte tidigt ute i alla fall (det var väl deadline idag?)

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga foton! Och du beskriver din man så otroligt vackert!!! Grattis och Guds välsignelse till er!

  SvaraRadera
 10. VIlket fint inlägg Malin! Grattis ;)

  SvaraRadera