20 april 2012

Husdjur och bakverk


Vi har varit mycket i köket idag. Caj bakade tortano, fyllda italienska bröd, och gjorde sedan jättegod chilimarinerad lax med mango- och avokadosallad till middag. Jag bakade en form brownies med rocky road-täcke. Och om vi hade en köksdörr, en med lås, skulle nu vara rätt tillfälle att låsa den, det är hemskt lockande att provsmaka brownisarna med jämna (och täta) mellanrum.

Rocky Roadtoppade brownies

Tortano med skinka, ost och basilikafyllning

Igår frös en av våra småkycklingar från årets andra kull ihjäl. Det var sorgligt. Vi kände oss nödgade att flytta in dem i huset så att det inte skulle ske igen, så nu har Mulda med sina kycklingar Ärtan, Lilla grisen, Kafka och Chicken Kiev sovit inomhus ett par nätter. Imorgon får de flytta ut igen.

Mulda, Lilla Grisen, Ärtan och Chicken Kiev. Kafka irrar väl omkring.
Bara det skulle sluta snöa nån gång.

Den eländiga utsikten. Maj börjar om en dryg vecka.

Som tur kan jag trösta mig med att läsa fortsättningen på Hunger Games. Men innan jag dyker in i den blir det nog lite fredagsfilm...


för nu har de här strutsarna somnat


13 kommentarer:

 1. Men alltså vad lever ni i för kulinariskt himmelrike? Jag blir ... alldeles ... ifrån mej. Era bakverk ser fantastiska ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De smakade dessutom gudomligt. Barnens dagis skall sälja på marknaden imorgon och alla skall leverera hembakt till klockan nio, därav vår baking frenzy. Och lite för att det är roligt också. Nu vill jag egentligen gå och sova, men jag tror jag måste packa ihop läckerheterna först.

   Radera
 2. Hahaha, jag bara älskar kycklingarnas namn! Särskilt Chicken Kiev. Det kommer jag att fnittra länge åt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är verkligen skitkul, jag fnissar också. Vi börjar ha så många namn att det verkligen inte känns fel med nästan vad som helst. Som Chicken Kiev, t.ex. (I den andra, en vecka äldre flocken heter kycklingarna Lampe, Pip, Rosemaj, Kvack och Pox)(och först nu kom jag på att den ju borde heta Chicken Pox. hahaha)

   Radera
 3. Snålvattnet rinner ikapp med blötsnön därute då jag kikar in på din blogg. TUR att jag har BÅDE nötter och mörkchoklad i skåpet. Ha en riktigt skön myskväll. Lås skafferiet med dubbla lås, som enbart du har nycklarna till ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Baka, baka! Jag blev så sömnig mitt i filmen att vi fick ta en paus och fortsätta imorgon. Ha en skön fredagkväll du med!

   Radera
 4. Nejmen fy så sorligt med den lilla! :( De är så bedårande! O vilka namn, lite undrar jag över hur lilla grisen fick just det namnet. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det undrar jag med! Det var Iduns idé, hon sa att hon ville ha en kyckling som heter Lilla Grisen, och då blev det så. "Växten" är ett annat namn på listan... Vi har fortfarande fem okläckta ägg så kanske det kommer en liten Växten ur ett av dem?

   Radera
 5. Kafka irrar omkring! Hi hi. Det låter mycket sannolikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han eller hon påminner på något sätt också om en östeuropé. Mörkt hår och sådär.

   Radera
 6. "och alla skall leverera hembakt till klockan nio"... den där frasen får mig att rysa på så många vis:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, jag kanske tog i, kanske man fick leverera något nån annan har bakat också. Vi gillar ju att baka, så för oss var det inga problem. Men om någon hade begärt något hemsnickrat, eller att varje förälder bör presentera en på egen hand utfunderad reparation, då... näe.

   Radera
 7. För oss som nu råkar gilla kycklingar (sånna mjuka fluffiga alltså, inte sånna i vitvinssås): skulle du inte kunna bjuda på lite tips och råd till den som skulle vilja skaffa höns och kycklingar...?

  SvaraRadera